Uusi kovalevylattia

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Uusi kovalevylattia

ViestiKirjoittaja teemumm päivämäärä Su Maalis 12, 2023 12:56

Minulla on yläkerran eteisessä 70-luvun karvapohjainen muovimatto jonka alla on kovalevyä. Sen alla on raakalautaa. Ilmeisesti tuo kovalevy on alkuperäinen 50-luvun lattiapinta koska levy menee jalkalistojen alle. Suunnittelin että revin tuon muovimaton kovalevyineen pois tuosta ja jotain pitäisi keksiä tilalle. Yksi ajatus on ollut että tekisi uuden kovalevylattian.

Onko kenelläkään kokemusta miten tuollainen kovalevylattia tehdään? Joskus olen jossain kuullut maininnan että kovalevyt on kasteltu ja annettua vettyä yön yli ja sen jälkeen vasta naulattu paikalleen jolloin ne ovat kiristyneet kuivuttuaan lattiaan. Mitenkähän nuo levyjen saumat on tehty, jätetty ihan sellaiseksi vai kitattu jollakin?
teemumm
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 17
Liittynyt: La Syys 01, 2012 21:08
Paikkakunta: -

Re: Uusi kovalevylattia

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Su Touko 07, 2023 22:20

Etenikö tämä? Tulee mieleen että jos kastelemalla ja kuivumalla pyrkii pingottamaan, niin kannattaa tehdä erissä. Eli viereinen levy on jo kuivunut kun uuden asentaa niin ei levyjen väleihin jää niin isoja rakoja. Itseleen tehden tämä varmaan mahdollista.

Täällä oli kahdessa huoneessa sellainen lattia. Levyjen väleissä oli iso rako, ehkä 5 mm, mutta raoan kohdalla tietenkin aluslauta ja vain maallilla raot käsitelty.
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1087
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu


Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa