Lattian raosta puhaltaa ilmaa remontin jälkeen

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Lattian raosta puhaltaa ilmaa remontin jälkeen

ViestiKirjoittaja Maalaisunelmia päivämäärä Su Huhti 11, 2021 9:04

Täältä varmaan löytyy kokemusta seuraavasta asiasta: Teimme rempan jonka
yhteydessä mm. alakerrasta poistimme yhden väliseinän. Remontin teki remonttiliike. Jälkikäteen huomasimme, että siitä mistä seinä poistettiin, jäi pieni rako lattian ja seinän väliin. Seinä on tyypilliseen tapaan vino ja lattialista sen myötä irti seinästä osittain. Tämä ei ole ongelma vaan se, että raosta puhaltaa viileää pahanhajuista ilmaa sisälle. Ilmeisesti seinän purkaminen sekoitti ilmanpaineet tms.

Mitähän tuolle voisi tehdä?
Maalaisunelmia
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: To Maalis 04, 2021 20:09
Paikkakunta: Lohja

Re: Lattian raosta puhaltaa ilmaa remontin jälkeen

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Su Huhti 11, 2021 17:10

Pitää aina varovasti kommentoida näitä mutta syyhän on se että teillä ei ole tarpeeksi oikeita korvausilman reittejä jolloin ilma tulee sieltä mistä helpoiten sisälle pääsee ja nyt pääsee sieltä entisen seinän paikalta. Sieltä on siis reitti lattian alle/ulos ja korjauksena nyt näin ensialkuun kyseinen rako tukkoon, hätäisempi tuuttais uretaania sinne ja toinen tökkisi vaikkapa pellavarivettä niin kauan kunnes tulee niinsanotusti pohja vastaan.

Kuvakin auttaisi...
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 383
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: Lattian raosta puhaltaa ilmaa remontin jälkeen

ViestiKirjoittaja Keijo päivämäärä Su Huhti 11, 2021 20:50

Tietysti voisi myös kysellä siltä remonttiliikkeeltä, josko työllä olisi joku laatutakuu ja tulisivat tekemään vähän lisätiivistystä. Tuo kuulostaa siltä, että kunnollinen ilmansulku on jäänyt tekemättä kun seinä on poistettu. Jos paikkoja ei ole kauheasti availtu, niin tiivistäminen voi olla hankalaa, mutta yleensä vähän pienempikin kaistale ilmansulkupaperia auttaa asiaa. Vanha talo ei tietenkään koskaan ole kauhean tiivis, joten kun tuo rako pistetään kiinni, niin korvausilma tulee jostain muualta. Varsinkin jos on tulet uunissa, niin korvausilman tarve kasvaa merkittävästi. Meillä oli samantyyppistä ongelmaa, mutta kun vuotopaikka on kakluunin takana, niin ei sinne mitään tiivisteitä lisäillä. Tarpeeksi kun tehtiin suunniteltuja reittejä korvausilmalle, niin loppui hajut kun ilma ei kulje vanhojen eristeiden ja hirsien välistä vaan tulee suoraan sisälle.
Keijo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 905
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 17:22


Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa