Peltikaton pinnoitetta irtoaa

Kaipaatko vinkkiä ikkunoiden kunnostukseen? Mitä tehdä pinkopahveille?

Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja Nians päivämäärä Pe Helmi 26, 2021 15:23

Noviisi täällä taas kysymysten kanssa. :roll:

Olisi siis kysymys peltikaton pinnoitteen irtoamisesta. Kuinka paljon pitäisi huolestua ja nopealla aikataululla katto kannattaa korjata. Peltikatto on vähän alle 10 vuotta vanha ja pinnoite on hyvässä kunnossa (mielestäni) mutta nyt tämän talven jälkeen kun lumet ja jäät tippuivat katolta on nyt pinnoitetta irronnut katosta... Kuinka realistista on tälläistä lähteä paikkamaalaamaan, en nyt suorilta lähtisi vaihtamaan peltejä heti uusiin. Toiselta puolelta kattoa pinnoitetta ei ole irronnut ollenkaan.

Kuva
Nians
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2020 11:54
Paikkakunta: Akaa

Re: Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä La Helmi 27, 2021 11:20

mitäs myyjä sanoo ja millainen on takuu?
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 647
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...

Re: Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja fauwee päivämäärä La Helmi 27, 2021 14:09

Tutun näköistä. Olen pannut merkille vastaaavia tapauksia tässä omalla kylällä. En toki tiedä mikä lienee oikea korjaustapa. Voi olla ettei moni maalikaan siinä kovin hyvin pysy.
Käyttäjän avatar
fauwee
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 169
Liittynyt: La Marras 11, 2006 20:13
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä La Helmi 27, 2021 16:22

Nuo pinnoitteet on eräänlaista muovia ja kun se alkaa irrota on silloin itse pinnoituksessa tai aineessa virhe (tai vain sysipaska laatu). Korjata fiksusti ei voi mutta huoli pois kun vaurio on lähinnä esteettinen eli kattosi EI ALA VUOTAMAAN ensi vuonna eikä vielä seuraavanakaan, tuskin edes koko elinikänä oli se mikä tahansa.
Se on vain näköjuttu ja maalaamalla aika tuskaista korjata kun se pinnoite jatkaa irtoamistaan joten sitä pitää olla siistimässä melkein joka kesäkausi.
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 383
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja pks_saj päivämäärä La Helmi 27, 2021 16:40

Itsellä käynyt samalla tavalla, Joku muovipinnoitettu ’’tiilikainen’’ ( ei ollut Ruukin levyä, muovipinnoitteen kuvio oli erillainen, kun Ruukin mies tuli katsomaan sitä. Ja totta se oli, kuvio muovissa oli erillainen kun vertasin sitä naapurirakennuksen muovipinnoitteeseen josta löytyi Ruukin merkinnät alapuolelta. Meillä tod.näköisesti oli ruotsalaista peltilevyä). Alunperin asennettu vuonna -86, ja vuonna 2000 alkoi irtoamaan. Joka talvi tuli enemmän ja enemmän lumien mukana pinnoitetta alas. Lopulta oli pakko vaihtaa, ihan vaan ulkonäön vuoksi. Paikkapaikoin oli lujasti kiinni ja jostain lähti irti kun kulmasta vain sain kiinni. Tilalle tuli joku Pural-pinnoitettu samankaltainen kate. Maalauskin kävi mielessä, mutta miten saa kaikki vanhat pinnoitteet pois ettei sitten irtoa heti maalauksen jälkeen. Sen vertailurakennuksen katto sitten muuttui ihan vihreäksi ajansaatossa (alunperin tumman ruskea) ja maalattiin tuossa 2010 vuonna Tikkurilan muovipinnoite maalilla. Hyvä on ollut siitä asti. Eli jos pinnoite pysyy kiinni niin maalilla saa kyllä siistin.
pks_saj
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: To Maalis 20, 2014 17:36
Paikkakunta: Pori

Re: Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja Nians päivämäärä La Helmi 27, 2021 20:42

Kiitoksia paljon kaikille vastanneille! :-D Pitää tutkia noita muovimaaleja, mutta hyvä tietää kuitenkin että siitä tuskin tulee vesi vielä läpi vuoden kahden sisällä. Paikkamaalaus voisi olla yksi vaihtoehto, siinä toki juuri nuo riskit että alempi kerros jatkaa irtoamistaan ja uudet maalit lähtee samalla. Koko kattoa tuskin tulee maalattua sillä sitten voisi harkita jo peltien vaihtoa suoraan.
Nians
Uusi jäsen
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2020 11:54
Paikkakunta: Akaa

Re: Peltikaton pinnoitetta irtoaa

ViestiKirjoittaja Perde päivämäärä La Maalis 20, 2021 21:32

Ainakin 90-luvulla on laitettu noita tuon näköisiä PVC-pintaisia kattoja joista monesti pinnote lähti irtoilemaan isoina riekaleina. Ei sille mitään voi tehdä, maalaus ei auta kun pinnoite irtoaa jonkin ajan päästä juurineen siitä maalatun kohdan vierestä. Eikä sitä pinnoitettakaan saa irti millään, että voisi maalata koko katon. Kyseiselle pinnoitteelle ominaista on myös tuo ruskean muuttuminen vihreäksi ajan saatossa. Tuntuu että joskus pinnoite vaan pysyy kiinni ja joskus ei. Esteettinen haittahan se irtoilu vaan lähinnä on ja yleensähän noilla katoilla taitaa olla maksimissaan just se 10 vuoden esteettinen "takuu"...
Perde
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Helmi 14, 2012 17:54
Paikkakunta: Joensuu


Palaa alueelle Remontointi yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 27 vierailijaa