Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

Talo myytävänä, peiliovet hakevat kotia tai remontista jääneet levyt.

Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Ma Syys 21, 2020 20:34

Nyt sattui niin että hyvin pitkälti alkuperäinen rintamamiestalo on menossa talven tullessa purkuun.
Koko lattia-ala umpihomeessa, todennäköisesti alapuut ja ehkä pokiin asti, ja koko kellari vaatisi remontin. Päädyimme ratkaisuun purkaa koko rakennus ja tehdä uusi tontille, koska kaikki muutkin remontit olisi edessä. Tontti taas on vallan ihastuttava ynnä todella iso sijaintiin nähden, jonka takia tämä aikoinaan ostettiinkin. Tontti käsittää myös 50m2 ulkorakennuksen. Mainittakoon vielä että " no hard feelings" myyjää kohti, eikä vaateita lähde mihinkään suuntaan. Vanha talo on vanha talo, siinä voi käydä miten vain, eikä näitä ole salaa yritetty piilotella.

Tämä on tälläinen alustava ilmoitus, jota päivitän myöhemmin. Tehtääkön tiedoksi. Talvi kun koittaa niin talo menee purkuun.

Talosta löytyy esimerkiksi ikkunoista alkuperäiset puupokat, joista osan on kyllä edellinen omistaja osittain pilannut asentamalla niihin lämpölaseja. Sinänsä peruuttamattomia tuhoja ei ole tehty kuitenkaan. Osassa vielä alkuperäiset lasitkin, ne mistä ei uskalla krapulassa kahtoa lävi kun vääristää niin paljon. Alkuperäisiä puu-ovia on karmeineen. Iso "lasi-kuisti" pokineen ja laseineen on ehjä. Porin matteja löytyy pieni sekä keski-kokoinen, molemmat käyttökuntoisia ja käytettyjä omastakin toimesta, hyvin siistejä ainakin ulkoisesti. Kysymysmerkkinä myös tuoreehko vuolukivitakka, miten lie purku.. Leivinuunin taidan purkaa levyineen pihagrilliin.
Katolla on 5 vuotta vanha Weckmanin lukkopeltikatto, joka on siis purettavissa peltien osilta jos haluaa ja riittää mielenkiintoa. Ulkorakennuksessa on tiilikuvioitu peltikatto, molemmat tummanpunaiset, RR27-väriset. Saunassa on sydänkiuas ( uutena 1200€) josta on tulipesä hiukan vääntynyt lämmöst, vesipataa yms. Kellarissa kaksi vuotta vanhat puiset pariovet karmeineen, ottaneet pintahometta, puusuojalla uutena monasti käsitellyt. Olisko karmeineen joku 180x200, eli auto ei mahdu kyllä näistä. Messerschmitd ei ole auto. Uunin peltejä, 70-luvun keittiökaapistoa ( ehjempää kuin 5-vuotta vanha uusi melkeinpä..)

Mitä nyt vanhassa talossa voi olla. Varmasti tulee lisää mieleen, ja tännekkin päivitettyä kun aika kuluu ja pääsee todellisemmin käsiin siihen että talo häviää tästä näin. Jopa uudehkoja kodinkoneita saattaa lähteä kiertoon.

Hinnat riippuu vähän tuotteista, ja siitä purkaako itse. Katot lupaan ilmaiseksi sille kuka ne vie. En muista kattopinta-aloja, mutta talo on pohja-alaltaan muistaakseni 8x10, ja ulkorakennus on varmasti 5x10. Mitään ei tulla kuljettamaan, eikä säilömään pitkiä aikoja. Varaan purkuvaiheessa jonkun 1kk ajan käyvän irtaimiston hävittämiseen, sen jälkeen loput lähtee paaliin. Talosta ja ulkorakennuksesta tulee myös kuvia jahka joudan niihin keskittymään, niistä on ehkä helpompi bongata tarpeellista.

Tänne saapi pistää kyselyitä, ilmoittaa kiinnostustaan johonkin, mutta kommentteja talon purusta ei tarvita. 5 vuotta ehdittiin tässä ensi talossa asua johon säästettiin, ja joka ikävä kyllä osoittautui homepommiksi, jonne ensisäästöt hupeni, ja terveysongelmistakin saatiin kärsiä. Mutta oli se kultareunus tässäkin, saatiin varmaankin Lahen isoin tontti verrattuna etäisyyteen keskustaan.

Toistaiseksi mieluusti jos on asiaa tai kysyttävää, laittakaa tänne, nyt on muutakin puhelinseksiseuraa ohjelmassa.

Terv. Jouni
0400/845474
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Ke Syys 23, 2020 12:54

Laita ikkunoiden kuvat että näkee mallin - ja mitat.

Vuokukivitakan purku on pala kakkua: kumivasaralla naputtelet irti päällimmäise kivet, seuraavat kaikki on kiinni hakasilla ja kaikki hakaset poimit talteen. Vahakynällä numeroit rivin ja järjstyksen paloihin sisäpuolelle. Ladot pinoon ja pahvia joka väliin. Monet ostaja haluaa purkaa sitten itse.
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3499
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja HUIKRA päivämäärä To Syys 24, 2020 9:58

Mä sain omasta vuolukivitakasta ihan hyvän hinnan.
Purkaminen oli tosiaan helppoa.

Ainoa moka tuli siinä että uunin sisällä oli tiilipino vedetty isolla ruuvilla ja pultilla yhteen. Yritin väkisin erottaa kyseistä läjää ennen kuin ruuvi paljastui.
Ton kasan pystyi nostamaan kokonaisena pois, kun ulkoverhousta oli riittävästi purettu ympäriltä.

Kannattaa ottaa paljon kuvia, jos purkaa myyntiin. Mulla oli kyllä ihan alkuperäinen kasausohjekin.
Käyttäjän avatar
HUIKRA
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 134
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 9:12
Paikkakunta: Kouvola
Kotisivu: http://elpantalo.blogspot.fi/

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Su Syys 27, 2020 17:27

Hiukan teen päivittyvää inventaarioita tähän sillä silmällä että tämä tästä lähtee, tavalla tai toisella. Minä en ainakaan enään yhtään talvea asu tässä, sen verta pahat oireet oli jo viime talvena/ keväänä, jonka syykin selvisi nyt.

Jotain nyt tuli kuvattua ja mitattua. Porin matteja on tosiaan 2 kappaletta, pieni ja keskikokoinen. Molemmissa on poltettu, eikä talo palanut. Luukusta kurkaten tiiletkin on ehjät.

Vuolukivitakka, kulmamalli. 144,5cm korkea, 77cm leveä- suoraan mitaten kantti kertaa kantti, takan naamahan on "litteä". Tulipesässä näkyy joku haljennut tiili. Helppo vaihtaa uudelleen kasatessa, jos sattuu kiinostamaan.

Alkuperäisiä pokia laseineen ja ilman- osaan on asennettu lämpölasi sisempään ikkunaan, niin että se on liimattu pokan sisäpuolelle, ja päälle liimattu listaa. Vähän härskit, mutta saanee palautettua originaaliksi jos halajaa. Pokista mitaten 123.5cm korkeita ja 57cm leveitä ( tähän karmit päälle) ikkunoita on äkkiseltään laskien 16 kappaletta. Nämä ns. tuplat sisä- ja ulkopokalla, eli tavallaan 32 kappaletta jos yksittäin laskee.

Talousrakennuksessa vastaavia ikkunoita, mutta yksinkertaisin pokin 50/50, 52cm leveitä ja 97cm korkeita ( näihin taas karmit päälle), 10 kappaletta.

Lasikuistilla isoja, korkeita ikkunoita 8 kappaletta- yhdessä lasi halki. Nämä kaikki yksinkertaisia laseja ja pokia, ei avattavia.

Täyspuuovia "pukinsarvikahvoin" 4 kappaletta. Puinen lasikuistin ulko-ovi karmeineen koristeluineen. Talousrakennuksessa 2 täyspuuovea koristeluineen, ja yksi puinen peiliovikin täältä löytyy, kolmella " peilillä".

Sydänkiuas Onni, 10 vuotta vanha. Muuten täysin virheetön, ja ruosteeton, kun ruostumaton on, mutta tulisija on hiukan vääntynyt sisäänpäin yhdeltä seinältään. Ei vaikuta mihinkään. Tämä on ollut meillä 14.5 kuution kylmässä ulkosaunassa- mitoitus tämän mukaan. Kesällä on vähän killerikokoinen, tosi helppo lämmittää sauna ylikuumaksi, saa melkein kynsitulia poltella jos meinaa pitempäänkin viihtyä. Talvella oikein hyvä että se kylmä kompleksi lämpiää, ja suhteellisen puupihi ainakin verrattuna mitä muita puusaunoja lämmitellyt. Kiuas on uutena tosiaan 1200€, ja sen huomaa, ja enempi saunovana arvostaa. Jos tulee uusi pihasauna, se on niin paljon pienempi että tätä ei sinne kannata laittaa noilla kokemuksilla. Tällä hetkellä ainakin pääliliitäntä, josta se on käännetty sitten mutkalla hormiin. En tiedä onko muita liitäntämahdollisuuksia.

Puiset pariovet karmeineen kellarista. Pari vuotta vanhat, ja homepilkkuja jo nyt pinnassa. Eli saa putsata tai jopa hioa pinnat. Uutena käsitelty kauttaaltaan moneen kertaan puunsuojalla. Mitat karmeineen 175cm korkea, ja 188cm leveä. Taottu salpa, taotut kahvat, ja toisessa ovessa takana se lukkosalpa. Lukkolaitteen paikka on, muttei ikinä asennettu.

LG 3 vuotta vanha invertteri jääkaappipakastin, pari metriä korkea? Vuoden vanha liesituuletin.

Piharakennuksessa ainakin on muutama valokytkinkin niitä vanhoja "pyöritettäviä", en nyt muista niitten nimeä suorilta käsin.

Olo- ja ruokahuoneen katossa sitä neliömäistä haltex-levyä, valkoista, varaosiksi rikkoontueitten tilalle, ei taia kannattaa laskia sen varaan että kaikki saa ehjänä irti.

Päivitän tänne listaa pikkuhiljaa kun katselen mitä täällä olisi sellaista mitä joku jopa saattaisi haluta, ja koitan jotain hintaakin näille keksiä.
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Su Syys 27, 2020 19:49

Ja kuvatuksia saapi ihan puhelimeen, kaikista helpoin.
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Ke Tammi 06, 2021 10:46

No se oli perkule pitkä tovi se.

Pahoittelen eräälle, joka joskus kysyi Porin mateista, unohdin koko asiaan vastata kun töissä oli hässäkkää, ja koko asia itseasiassa unohtui. Nyt muistui tätä tehdessäni että ei perkule...

Mutta ratkaisuun lopulta päädyttiin sadan mutkan kautta- tontti purkukuntoisella talolla myyntiin. Sekin on myynnissä muuten jos kiinnostaa- tulee kohta julkiseenkin myyntiin.
3327m2 melkein Lahden keskustasta, puistoon rajoittuen pitkältä sivulta.

Anyways.

Kaksi Porin mattia. Molemmat veti nätisti, koepoltin aamusta.

Toinen noin 99 senttiä korkea. Keittolevy, päällä suoja. Pitää kantaa yläkerrasta itse alas. Mennessä saa kolhia paikkoja. Tosi siisti. Tiilet ehjät, muutenkin sisustaltaan vaikuttaa ehjältä. Ainoat halkeamat näyttäis olevan keittolevyn ympärysmuurauksessa. Kuvia saa puhelimeen sisältäkin. 150€

https://aijaa.com/Xx0eCD

Toinen noin 81 senttiä korkea. Eri mallia? Tämä ei ole kantti kertaa kantti, vaan takana on kulmat "leikattu". Siisti tämäkin. Tässäkin keittolevy, mutta sen päällä ei suojaa.
Tässäkin muuraukset ehjät. Ja sama juttu, ainuat halkeamat näyttäs olevan keittolevyn ympärysmuurauksessa. Tämä löytyy piharakennuksesta. 150€.

https://aijaa.com/80fIIC

Molemmat samalla kertaa vieden 250€

Vuolukivitakka. Kulmamalli. Valmistajasta ei tietoa. Asennusvuodestakaan ei muuta kuin entisen omistajan epämääräinen " tällä vuosituhannella". Tosi siisti. 144cm korkea, kulmikas. Kulma 37cm ulkoneva, ja "kulmat suoristaen" 73x73cm. ITSE PURKAEN. Tavaran saa tarkastaa, ja rahat etukäteen. Sen jälkeen saa purkaa, talo tarjoaa kyllä kahvit ja vaikka ruoankin. Tälle hinta vain 500€

https://aijaa.com/NhJB7C

Puiset pariovet karmeineen kellarista. Pari vuotta vanhat, ja homepilkkuja jo nyt pinnassa. Eli saa putsata tai jopa hioa pinnat. Uutena käsitelty kauttaaltaan moneen kertaan puunsuojalla. Mitat karmeineen 175cm korkea, ja 188cm leveä. Taottu salpa, taotut kahvat, ja toisessa ovessa takana se lukkosalpa. Lukkolaitteen paikka on, muttei ikinä asennettu. Hinta 150€. Kahvat ja ulkopuolen salpa ei kuulu kauppaan, toisessa ovessa takana oleva lukkosalpa kuuluu ( metallitangot tulee kahvasta vetämällä läpi ylä-ja alakarmiin lukiten sen oven. Edestäpäin katsoen vasemmassa ovessa on lukkosalvasto kiinni.

https://aijaa.com/Xq4Bvz

Sen verta autoharrastuksesta oppinut että mitään en varaa. Samalle päivälle voin varata, mutta en pidemmäksi.Numerosta 0400845474 saa kiinni. Aloitetaan nuista myynti. Ja kaikesta saa lisää kuvia pyytämällä, ei ongelmaa.
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Pe Tammi 08, 2021 14:58

Jahas, tässä ei saa muokattua viestiä jonnin ajan päästä.

Muutetaanpa sen verran tietoa että molempien porin mattien viejä saa itse asiassa ne yht 200€, ja pariovet 100€.
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Pe Tammi 08, 2021 21:44

Muuttaja kirjoitti:Toinen noin 99 senttiä korkea. Keittolevy, päällä suoja. Pitää kantaa yläkerrasta itse alas. Mennessä saa kolhia paikkoja. Tosi siisti. Tiilet ehjät, muutenkin sisustaltaan vaikuttaa ehjältä. Ainoat halkeamat näyttäis olevan keittolevyn ympärysmuurauksessa. Kuvia saa puhelimeen sisältäkin. 150€

https://aijaa.com/Xx0eCD

Toinen noin 81 senttiä korkea. Eri mallia? Tämä ei ole kantti kertaa kantti, vaan takana on kulmat "leikattu". Siisti tämäkin. Tässäkin keittolevy, mutta sen päällä ei suojaa.
Tässäkin muuraukset ehjät. Ja sama juttu, ainuat halkeamat näyttäs olevan keittolevyn ympärysmuurauksessa. Tämä löytyy piharakennuksesta. 150€.

https://aijaa.com/80fIICOnkohan ensimmäinen Porin Matti laisinkaan? Voi olla että on, mutta itse en muista moista mallia nähneeni. Joka tapauksessa hieno uuni. Toivottavasti joku kertoo mikä tai vahvistaa sen Matiksi.
Jälkimmäinen on ns. uudempaa mallia johon saa jopa hyvin uustuotantovaraosia.
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1046
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä La Tammi 09, 2021 9:59

lehmikangas kirjoitti:
Muuttaja kirjoitti:Toinen noin 99 senttiä korkea. Keittolevy, päällä suoja. Pitää kantaa yläkerrasta itse alas. Mennessä saa kolhia paikkoja. Tosi siisti. Tiilet ehjät, muutenkin sisustaltaan vaikuttaa ehjältä. Ainoat halkeamat näyttäis olevan keittolevyn ympärysmuurauksessa. Kuvia saa puhelimeen sisältäkin. 150€

https://aijaa.com/Xx0eCD

Toinen noin 81 senttiä korkea. Eri mallia? Tämä ei ole kantti kertaa kantti, vaan takana on kulmat "leikattu". Siisti tämäkin. Tässäkin keittolevy, mutta sen päällä ei suojaa.
Tässäkin muuraukset ehjät. Ja sama juttu, ainuat halkeamat näyttäs olevan keittolevyn ympärysmuurauksessa. Tämä löytyy piharakennuksesta. 150€.

https://aijaa.com/80fIICOnkohan ensimmäinen Porin Matti laisinkaan? Voi olla että on, mutta itse en muista moista mallia nähneeni. Joka tapauksessa hieno uuni. Toivottavasti joku kertoo mikä tai vahvistaa sen Matiksi.
Jälkimmäinen on ns. uudempaa mallia johon saa jopa hyvin uustuotantovaraosia.


Itse asiassa erittäin hyvä bongaus tuosta isommasta, taas on apinaa koijattu. En itse koko asiaa edes ollut noteerannut, ajatellut automaattisesti että Porin Matti.

Pikku tutkimisen jälkeen, sehän on ELJ, eli tuttavallisemmin E. & J. Leino, Salosta :idea:
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Su Tammi 10, 2021 11:30

Iso ELJ myyty
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Ti Tammi 12, 2021 8:34

.. Ja pieni Porin Mattikin myyty :-D Ne oli näköjään validia kauppatavaraa.

Tiputetaanpa pariovien hintakin 100€uroon.

Vuolukivitakastakin alustavaa kauppaa hierottu. Katsotaan jos käy niin hyvä tuuri että päästään hyppäämään tästä uuteen taloon ennenkuin tämä on myytykkään, niin saapi suolistettua sisäovet ja muutkin helposti.

Mulla saattais olla mahdollisesti myös myynnissä vanha täysin virheetön, paksu Högforsin "keittolevy" tarpeineen, joka siis tulee muuratun leivinuunin päälle. Harvoin näkee nuin hyvässä kunnossa, edellinen omistaja kertoi kunnostaneensa sen metallisepällä, enkä epäile. Eli tämän myisin niin että se päälilevy, tuhkaluukku ja tulipesän luukku + leivinuunin luukku. Tiili on niin halpaa että sitä ei kannata purkaa, kannattaa muurata itse uusi ja käyttää metallituotteet siihen. Pohdinnassa lähinnä se, teenkö nuista pihalle kesäkeittiön vai en..
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi

Re: Rintamamiestalo purkuun ( LAHTI )

ViestiKirjoittaja Muuttaja päivämäärä Ma Tammi 25, 2021 15:23

Vuolukivitakka myyty
Muuttaja
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2015 11:40
Paikkakunta: Suomi


Palaa alueelle Myynti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa