Putkissa kolisee, mutta mikä?

Keskustelu lämmitysjärjestelmien valinnasta ja huollosta, ilmanvaihdosta, putkisto- ja sähköremonteista ja muusta näihin liittyvästä.

Putkissa kolisee, mutta mikä?

ViestiKirjoittaja Ioxio päivämäärä Pe Tammi 15, 2021 21:35

Pari kertaa on talossa asumisen aikana keskikerroksessa kuunneltu kuinka yläkerran vessaa vetästäessä on tuntunut kolinalla tulevan jotain putkia pitkin alas. Niin kovalla ei ole kellään kuitenkaan vatsa. Wc-istuin ei ole kuitenkaan kohdassa missä ääni kuuluu vaan ääni tulee hormiston luota, jonka myötäisesti putket laskevat alas. Samoilla kohdilla on myös katolle menevä viemärin tuuletusputki.

Ko. tuuletusputki näyttää jäätyvän talvella katolla aika komeasti, mutta mitään ongelmaa siitä ei ole ollut. Vielä. Auki pysyy eikä haise. Mietin, että onko jonkinlaista teoriaa, että jäät kolisisi sieltä tuuletusputkea pitkin alas ja vessan vetäminen jotenkin antaisi impulssin sille? Kummatkin kerrat ovat tapahtuneet mielestäni pakkasella.
En oikein muutakaan keksi. Missään ei näy merkkejä vaurioista ja jos putki olisi rikki, niin ei se tuollaista ääntä pitäisikään.
-"Vain paras on minulle liian hyvää.."-
Käyttäjän avatar
Ioxio
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 256
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2007 11:08
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Putkissa kolisee, mutta mikä?

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä Ma Tammi 18, 2021 8:16

täällä kyllä talvella välillä kolahtelee tuuletusputkessa mutta en olisi huomannut että pöntön veto tekisi sinne mitään alipainetta ja imaisisi jäitä mukanaan. mutta joskus kolahtaa satunnaisesti tai rapsahtaa ennemminkin. hyvin kuulee jos sattuu vessassa istumaan, kun putki menee siinä polven vieressä. ja kesällä taas sade ropisee samaan putkeen. :lol:

yksi päivä tutkin kattoa, että onko lämpövuotoja, lumet on pysyny visusti katolla onneksi. tuuletusputken päässä oli tuolloin sellainen 5-10cm pystyyn jäätynyt kohta putken ympärillä. sisään asti en kuitenkaan käynyt katsomassa. putki on lämpimässä sisällä ja vintin katossa uretaanin päällä tuueltustilassa on hieman villaa putken kohdalla, pellistä tehty putken suoja katolla pitäisi myös olla villotettu, niin kaipa se kohtuudella pitäisi auki pysyä. kaveri joka katon asensi 2017 sanoi laittaneensa villaa sinne pellin alle, niin eiköhän se pidä paikkansa.. ja jos se pääsee jäätymään, niin sitten voisi kokeilla kaverin vinkkiä laittaa kuparilanka sinne putkeen roikkumaan, sen pitäisi kuulemma pitää putki auki talvella kun johtaa lämpöä hieman.
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 647
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...


Palaa alueelle Lämmitys, ilmanvaihto, putket ja sähkö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa