Patterit yläkerrassa eivät lämpiä kunnolla

Keskustelu lämmitysjärjestelmien valinnasta ja huollosta, ilmanvaihdosta, putkisto- ja sähköremonteista ja muusta näihin liittyvästä.

Patterit yläkerrassa eivät lämpiä kunnolla

ViestiKirjoittaja Sisko päivämäärä Pe Huhti 28, 2023 11:37

Talo rakennettu 57. Öljykeskuslämmitys, kattila uusittu n. 15 vuotta sitten, poltin vähän sen jälkeen. Kiertovesipumpun pitäisi olla kunnossa, koska alakerrassa ja kellarissa patterit lämpiää ok? Yläkerran makuuhuoneessa patteri tänä talvena on lämminnyt heikosti vain toisesta päästä, en saa sitä ilmattua, koska ilmausruuvi ei aukea, on jumissa. Tähän saakka patteri toiminut ok, mutta suhissut kun lämpöä lisää termostaatista. Toisessa yläkerran huoneessa pieni patteri, sen pystyy ilmaamaan mutta senkin jälkeen se lämpiää heikosti vain toisesta päästä, ja sitä pitää ilmata vähän väliä, muuten kylmä.

Pitäisikö olla enemmän painetta verkostossa?
Sisko
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2022 18:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patterit yläkerrassa eivät lämpiä kunnolla

ViestiKirjoittaja Keijo päivämäärä Ti Touko 02, 2023 23:01

Paljonko verkostossa on nyt painetta? Jatkuva ilmaustarve kuulostaa epänormaalilta ja jos paine pikkuhiljaa laskee, niin jossain on vuoto. Jos paine heittee runsaasti kelien mukaan, niin paisarista voi olla kalvo puhki tai vastapaine kadoksissa.
Keijo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 938
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 17:22

Re: Patterit yläkerrassa eivät lämpiä kunnolla

ViestiKirjoittaja männis päivämäärä La Touko 06, 2023 21:22

Ota termostaatit irti, patterin pitäisi lämmetä muutamassa minuutissa koko alaltaan verkostossa kiertävän veden lämpötilaan.
Jos ei lämpiä niin koita pihdeillä edestakaisin nitkuttamalla saada patteriventtiilin "sielu" liikkumaan, liike n. 5mm, oikein toimiessaan tulee itsestään ulos ja avaa venttiilin, jota se huoneilman lämpötilaa haisteleva termostaatti pyrkii sulkemaan.
männis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 59
Liittynyt: Su Heinä 21, 2013 22:41
Paikkakunta: eteläsuomi

Re: Patterit yläkerrassa eivät lämpiä kunnolla

ViestiKirjoittaja ismox päivämäärä Ma Touko 08, 2023 17:05

Jatkuva ilmaaminen voi kieliä siitä että se paisuntasäiliön kalvo on rikki ja päästää kaasut pikkuhiljaa kiertoon. Kun kaasut loppuu niin varoventtiilistä alkaa tiputtelemaan.
Tarkista tuo nyt ja kerro ne paineet ja muut seikat. Jos ruuvaat yäkerran ilmausruuvin irti niin tuleeko paineella vaiko kuin lehmän henkäys ?
ismox
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Tammi 30, 2017 14:14
Paikkakunta: Vesilahti


Palaa alueelle Lämmitys, ilmanvaihto, putket ja sähkö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 65 vierailijaa

cron