Leivinuunin pellit

Keskustelu lämmitysjärjestelmien valinnasta ja huollosta, ilmanvaihdosta, putkisto- ja sähköremonteista ja muusta näihin liittyvästä.

Leivinuunin pellit

ViestiKirjoittaja LämminTupa päivämäärä Ti Helmi 21, 2023 20:49

Mistäköhän johtuu, että häkämittari alkoi huutamaan (80ppm), vaikka punaisella hiilloksella savupelti (ylhäällä, sulkee hormin) oli auki ja korvausilmapelti (oikealla alhaalla, säädellään tulen voimakkuutta) n. 10cm auki ?
(Kuvassa savupelti on kiinni, korvausilmapelti avattu lähes kokonaan.)


Kuva

Onkohan vasemmalla oleva häkäpelti, eli voi punaiset hiilet ensin tiputtaa hiiliaukonluukusta alas jonka jälkeen voi häkäpellin avattuaan laittaa kiinni yläpellin ja oikean alapellin jolloin uuni pysyy pisimpään lämpimänä esim. leivän paistamista varten?
LämminTupa
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 2:00
Paikkakunta: Kuopio

Re: Leivinuunin pellit

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Ma Maalis 06, 2023 18:59

Joko on peltien tarkoitukset selvinnyt?

Onkohan oikealla alhaalla oleva pelti mikään korvausilmapelti. Olisi niin epäkäytännöllisessä paikassa jos tuota haluaisi pitää auki. Ne muutamat missä olen tuollaista peltiä nähnyt, niin tuossa etuseinässä oleva pelti on ollut auki vain kun hiilet pudotetaan alas tuhkatilaan. Sitten kun ne tuhkat on siellä alhalla niin tämä pelti kiinni ettei kaasut tule enää tulipesään (mistä kaasu ei pääse enää hormiin kun hormipelti ylhäällä kiinni).
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1090
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu


Palaa alueelle Lämmitys, ilmanvaihto, putket ja sähkö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa