1880 Lukua

Seinien, ylä- ja alapohjan eristäminen uusilla tai vanhoilla eristeillä.

1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä To Touko 31, 2012 22:37

Niin... Hirsitalo porakivien nokassa.. Onneksi kohtuukorkella ettei ole maahan painunut..

Pitäs tuvan lattia ainakin aukoa uusiksi kun on talvisin melko kylmä.. Ei ole asuttu kymmeneen vuoteen mutta pidetty lämpimänä n 10 asteessa vähintään..

Pitkä on talon tarina mutta tässä lyhyesti..

80 luvun nurkilla tehty päätymmäiset kamarit, sivukamari ja eteinen silläkonstin että on kannettu porakivien väli täyteen hiekkaa ja valettu ohut laatta (jotain 4~8 sentin väliltä) päälle jotakuinkin porakiven yläreunaan ja kapuloitu lattiat päälle ja villaa väliin..

HOMEPOMMI !!!

huutaa heti joku.. Juu riskirakenne pahimmillaan tiedän (olen itse kirvesmies alunperin).

Mutta kun tilanne onkin se että se betonilaatta on ulkona olevasta maan pinnasta parhaimmillaan liki 50 senttiä korkeammalla ja tuvan kohdalla se tulis olemaan jotain 40 ~30 senttiä tms.. Verrattuna 70 lukuisiin systeemeihin kun tuo villatäyttö on niissä taas maan alapuolella ja kaikki tiiämmä mitä siitä seuraa..

Piirtelin huikaisevilla PAINT taidoillani kuvan selventämään asiaa
Kuva

Eli porakivien väli hiekkaa, laatta ja sitten villaa ja lankku/levylattiaa päällä..

Tuvan lattiaa ei ole vielä auottu mutta mietein sen tekemistä samalla metodilla sillä erotuksella että teen täytön murskeella sekä laatan alle vielä styroxia..

Meneekö koko rahalla vituiX.. ?

Tuossa muuten kuvatus mökistä
Kuva

Yhdestä nurkasta ei ole alimpaan hirteen kuin jotain 30 senttiä mutta sieltä pitääkin maanpintaa leikata parikymmentä senttiä ja maanpinnan saa laskettua ojaanpäin.. Talo on rinteessä mitä ei kuvasta juurikaan hoksaa.. Reilu metrin syvälle kun maalämpöputkeja kaivettiin keväällä niin pohjalle tuli ehkä kymmenen senttiä vettä kun kaivanto oli auki viikon verran eli ei kovin kosteea maata ?
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Laippa päivämäärä Pe Kesä 01, 2012 18:32

Komea talo, eiköhän remonttikin onnistu :-D
Laippa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 21:07
Paikkakunta: Korpimetsä

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Pe Kesä 01, 2012 18:51

Tuohon on tehty massiivinen "uudistus" joskus 40~50 luvun taitteessa jolloin on lisätty tupaan leivinuunit ja hellat (purkukuntosia tosin heikon laastin takia)..

Luulen että samalla on alotettu tekemään tuota lattiaa tuolla metodilla sillä wanhin mustavalkokuva tuosta talosta missä on silloiset omistajat hevosen kanssa etupihalla niin porakivien välit on laastilla täytetty.. Se kun erottuu valkeana melko hyvin.. Miksi porakivien välit olis täytetty jos sillä ei estettäis täytehiekkaa valumasta ulos ?

Rossipohjaa ei siis ole.. Liekkö koskaan ollutkaan ?

Tuvan lattiassa on todennäköisesti käytetty samaa metodia kuin tuossa piirtämässäni kuvassa eli kuten muissakin huoneissa, alla on kellari jonka seinissä näkyy lautamuotit ja "valu" seinissä sekä kellarin pohjalla..
Kellarin korkeus on varmaan n 1.20 metriä.. On myös ollut valukatto joka tosin tipahtanut ja korvattu styroxilla. Kellarissa kävi tänä keväänä kun asiaa tutkin niin noin 5 senttiä vettä reilun viikon verran (kellarista tuuletusputki hormiin).. Kellaria ei tätä ennen ollut auottu varmaan viiteen vuoteen eikä siellä kasvanut ainakaan silmin-nähden tatteja tai muutakaan...

Porakivien välistä missä laasti on ropissut pois niin tuvan kohdalta valuu sahanpurua kun osaa tutkia.. Kuulostaa 50 luvulta.. Se mikä tässä hämmästyttää niin se on ihan kuivaa ja löysin myös porakiven päältä alimman hirren nurkilta sanomalehtipaperin palasen, ruutikuiva sekin..

No, tuvan lattian kohtalohan selviää jokusen viikon päästä kun aloitan repimään sen pois.. Samalla se indikoinee muunkin talon kuntoa..

Yhdestä kohtaa pääsee ronkkimaan kivien välistä sen betonilaatan alle.. Hiekkaa se on ja ainakin sormiin niin kuivaa että pölisee..Kuten kuvasta näkyy on päädyssä joskus ollut kellarintapainen, se on täytetty samalla kun päätymmäiset kamarit on tehty ja suuluukku tukittu vähän millä sattuu.. Takana tosin hiekkaa joten ei uskalla poistaakkaan noita kivejä ihan turhasta..

Kuva
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Pe Kesä 01, 2012 23:48

Noin niinkuin ajatuksen tasolla, onko Kivivilla kuten rockwool parempaa betonia vasten kuin lasivilla ?

Joskus työkohteissa on laiteltu paroccia betonia vasten mutten ole sitä sen tarkemmin kosteuden kannalta ajatellutkaan..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Laippa päivämäärä La Kesä 02, 2012 11:40

Kivivilla ei ime kosteutta eikä vety yhtä helposti kuin lasivilla. Jos tarkoituksena on purkaa vanhat työlaatat ja täyttöhiekat pois, niin kannattaa laittaa jo samalla kapillaarikatko siihen tarkoitetulla soralla tai sitten vaikka tälläkin palstalla paljon kehutulla fuktisol eristeellä, ei tuossa kohti lisää enään työn määrää ja on vielä varmempi rakenne kuin vanha, vaikka sekin olisi toiminut :mrgreen:
Laippa
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 165
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 21:07
Paikkakunta: Korpimetsä

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Su Kesä 10, 2012 20:52

Pitäskö tätä päiväkirjaa laitella tännekkin, lie ketään kiinnostais.. ?

Wc:n kimpussa olin liki koko vkl..

Levyttelin sisäpuolen valmiiksi ja nostelin pystyraita lasikuitutapetin yläosaan, kuvanoton jälkeen parit maalikerrokset
Kuva

Lattiaan matto ja reilut seinällenostot
Kuva

Liimailin tänä aamuna seinänostokaistat kiinni ja saumasin sekä aloin latomaan "puolipaneelia" laminaatista
Kuva

Hommelit kierretty, paskionpönttö pihalta liimalla paikolleen ja käsienpesuallas takasin
Kuva

Kuva

Kuva

Wanha ovi pitäs mallailla takaisin vaikka huomenissa ja lopettaa tuo oven kohta listoineen etc.. Kuvassa kodin sähkötyöt ja entinen komee muovitapetti :face:
Kuva

Pitäs huomenna alkaa soitteleen putkiukkelile millon kerkeis puskemaan uuden vesiautomaatin paikolleen ja vessaan hana sekä pönttö kii että saa taas vettä mökkiin..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Su Kesä 10, 2012 20:53

Jaajoo, tätä ennen siis toki valettu seinien alaosat betonista ja nostettu lattiaan kaadot takaisin ym ym "pientä" :mrgreen:
Kuva
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Pe Kesä 29, 2012 22:36

Mökki voi olla 1880 luvulta mutta lattia on tehty tälle mallin 1942 :mrgreen: Löytyi maamiehen almanakka lattian alta muunmuassa..

Ensin purin 5 sentin koolaukset ja lasivillat poies
Kuva

Sitten lankut ja muuta ihan uskomatonta scheisseä :shock:
Kuva

Pohjalla oli kuin olikin "maanvarainen laatta" eli noin kaksi senttiä laastia hiekan päällä jonka päällä sitten eristeet makasi.. :shock: Laastikakkuhan oli sortunut joka paikasta ja käytännössä eristeet makasi maan päällä :shock: :shock: :shock:

Mutta ei pilkkuakaan / rahtuakaan hometta missään :shock:

Laastin palaset nakkelin kellarin pohjalle ja paukutin tärylätkällä murusiksi kuvanoton jälkeen.. Samaten nuo pintaan jääneet isot tukikivet koki kellarin kohtalon.. Laastin alta kuorein (kuivaa) hiekkaisen oloista maata 20~40 senttiä pois.. Tämän kannoin ulos en kellariin !!!
Kuva

Tontille pamahti parikytätonnia kapilaarikatkosepeliä josta olen lapioinut kellariin jo 3 kuutiota (puoliväliin) ja lätkännyt joka 10 sentin kerroksen
Kuva

Kuoritun hiekan tilalle laitan parikymmentä senttiä samaa sepelisettiä ja valan 8 sentin betonilaatan kuten muissa huoneissa on jo aiemmin tehty (tupa jätetty tekemättä aina).. Laatan korkeus maanpinnasta tulee olemaan jotain 50 sentin luokkaa.. Välitilan eristystä en vielä tiedä mutta laatasta tuettu puulattia tuonne on tulossa..

Parista kohtaa korjasin hirtta pätkän, oli tupajumit syöneet kun ruutikuivaa jauhoa oli kolonen täynnä.. Tosin siitä olen varma että vaurio on wanha, lie jo 40 lukuinen ?

Joskopa se tästä.. Enää en epäile oikein pahasti talon kuntoa mistään... Meinaan tuolta se ylläri olis löytyny jos olis..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Pe Kesä 29, 2012 22:42

Bonuskuvana minä ihan itee paukuttamassa sepeliä tiiviiksi :mrgreen:

Kuva
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Ti Elo 07, 2012 22:40

On kait tässä tapahtunu vaikka ja mitä välissäkin mutta tuvan lattia näyttää nykysin tältä (paitti että se on täynnä remppakamaa)
Kuva

Valu on korkeimmalla nurkalla tasan porakiven yläreunassa ja toisessa päässä puoli hirttä on piilossa, valu on erotettu hirrestä 3 sentin urtsilevyllä eli sitä on n 6 senttiä "korkeasti" tuolla syvimmässä päässä.. Tämä siksi että valu olis edes lähes vaaterissa.. Valun alla sepeliä 10~25 sentin kerros kohdasta riippuen ja kellarin täytön päällä styroksia.. Raudatkin on toki muttei osunu kuvaan..
Kuva

Niin, valuhan on piakkoin ollut 8 viikkoa kun laatan paksuus keskimäärin 8 senttii joten pitäs olla kuivaa.. Tai no ei tänä kesänä ole mikään kuivannu kunnolla mutta vois huudattaa jokusen päivän kuivuria vielä varmuudeksi..

Milläs se tuo lankkulattian väli sitten eristellään ? Kaikenalaista mielipidettä on asiaan ja muista huoneista on löytyny lattian alta laatan päältä karhuntaljaa eli sitä keltaista ihanaa kutisevaa villaa :mrgreen: Kuivaa on onneksi ollut joka paikassa joten olkoot siellä ainakin toistaiseksi..

Mutta mie haluisin jottain muuta ja valinta on kallistumassa pikkuhiljaa kivivillaan joka kannetaan säkissä sisälle.. On siis hieman "rouvimpaa" tavaraa kuin puhalluskivivilla.. Huopakaistat toki tukien alle ja seinien/lattian liitoskohtiin arvelin laittaa seulaverkkoa hiiristopiksi :-D Pitäiskö laittaa ulkoseiniä vasten joku huopalevy hirsien päälle ? Miten tiivistetään valun ja hirren liitos. Paperia viisinkertaisesti ? Entisistä täytöistähän näkyi ulos alimman hirren alta joten tuuletus on ainakin pelannu..

Laatan päälle mitä ? Jotenkin olen siinä uskossa ettei mitään bitumeja tai papereita kannattais laitella :shock:

No sitten tuossa suihkupäädyssä on tilat betonilattiana ja olenkin kummastellut että miten ne on tehty ja kun aukaisin seinää niin paljastuihan se, valu on hirttä vasten :neutral: Lisää tutkimuksia eli reikää betoniin :arrow: 10 senttiä styroksia laatan alla eli siksi itse laatta on kuiva ja samoten neljästä eri kohdasta (eri seiniltä) tehdyt seinien alaosan aukaisut näytti samaa, hirsi kova ja laatta kuiva :shock: Laatta on itseasiassa hieman kutistunut hirsistä irti ja pystyin puukolla sörkkimään alinta hirttä sisältä käsin ja kovaa se on.. Ulkoa pääsee kurkkimaan samaa hirttä ja kovaa se on..

Paska ratkaisu kaikenkaikkiaan mutta ihme ja kumma toiminut.. Siispä olenkin kaputellut kylppäriä tässä sivussa kuntoon kun olen odotellut laatan kuivamista ja päätin tehdä kaatoa niin ettei seiso vesi lattialla :mrgreen: Tänään kävi mattomies ja teki mun pyynnöstä vaikka sitä hieman ihmetteli 15 sentin seinällenostot ja kaatojen määrääkin vähän kummasteli...
Kuva

Levypinnat vitun kallista kaakelilujaa, päälle tulee LUJA menetelmä
Kuva

Tommonen se oli smiley_074
Kuva

Entisen kattilahuoneen eli tulevan maalämpöpumppuhuoneen lattiaan liimasin kanssa maton kun vak yhtiö vaatii pumpun lattiakaivolliseen tilaan.. oikealla näkyy hieman sisäseinäratkaisua eli lautakoolaus ja levy sekä betoni hirttä vasten (kavahdan tuota aina) Lattiakaivon piikkasin ja valoin siis erikseen.
Kuva

Kattilahuonehan oli näinkin kaunis.. Kuvassa hormin alle valettu jo paikkaa (hormin nurkka oli ilmassa) sekä muurattu aukot umpeen ja rapattu piippua ja tulimuuria uusiksi..
Kattilahuoneessahan ei siis ollut minkäänlaista lattiakaivoa ja kaadotkin oli ulkoseinää kohti n 5 senttiä eli kuvaajaa kohti :mrgreen:
Kuva

Tuvasta on kanssa lähteny uunit ulos.. Paska laasti ja huonot pohjat oli aiheuttanu leivinuunin kallistumisen ja tulilaki oli pudonnut joten purkuun.. Allahan olikon onttoa
Kuva

No ei kun rautaa ku raatteen tielle ja 20 senttinen valu tilalle :-D Tuskin nuo luonnonkivipedin kivet enää painuu (asennettu 1890-1920 ? )joten niitten päälle uskaltaa valaa..
Kuva

Ilmanvaihtoakin lisäsin, vessassa on poistoräppänä ulos ja saunassa on ilmastointihormi mutta kylppärissä ei.. Eli pitäs käydä suihkussa vessan ovi auki ja minusta se ei oo hyvä kun vessa ei oo "märkätila".. Siispä tommonen ratkaisu
Kuva
Saunassa kun on tulo ja poisto niin nyt kun laitan sellaisen saunanoven missä ei ole alaosaa eli lasiovi tms niin ilma kiertää saunan kautta kokoajan ja tuohonhan saa venttiilin millä asiaa voi säätää jos haluaa.. Poisto on sitten saunassa ja saunanjäläkiin voi laittaa saunanoven kii ja silti ilma kiertää..

Jospa tää tästä joskus... Homehysteerikko kun osin olen niin mistään sitä ei ole vielä löytyny :shock: Koko hirsikehikonkin olen oikeastaan päässyt jo joltain suunnalta tutkimaan läpi eikä ole ollut pehmyttä lukuunottamatta noita tupajumien syömiä jotka on jo korjattu..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Ke Elo 08, 2012 18:59

Ei kukaan uskalla sanoa mitään (paitti että systeemit on persiistä, miksi en purkanu hirrelle ja kaivanu rosseja alle :mrgreen: ) ??

Tiedossa on että nämä on vääriä ratkaisuja tällaiseen mutta jos lähdetään purkulinjalle niin KAIKKi on purettava ja kaapaistava mökki hirrelle ja se on taas sitten sellainen homma että minä rakennan ennemmin ensin pihalle uuden talon ja kapistelen tätä sitten lisää, nyt paikataan vanhat ja koitetaan asua tällain..

Tuvan lattia tosiaan muutettu tälle mallin ilmeisesti -42, sittemmin ainakin yhden vesivahingon kärsinyt (joskus -90 patteriputki pamahtanut ja laskenut vedet tuohon tuvan lattialle ja kuulemma valunu ulos astikkin.. Kyseisestä vesivahingosta huolimatta lattian alunen oli homevapaa eli lie kuivannut "alaspäin" :shock:
Jälkiä vuodosta toki löytyi, lattialankkujen päällä oli mustaa pilkkua kun ruosteista vettä mennyt lasivillakoolauksen ja lattialankun välissä.. Ja kuten jo sanottua niin se vuoden 1942 "valu" oli parin sentin laasti ketunhiekan päällä ja eristeet rötkötti siis tätä täytehiekkaa vasten eikä löytyny ylläriä..

Viimeisinkin tälle mallin tehty muutos on ollut paikoillaan AINAKIN 20 vuotta enkä ole pehmeää hirttä (vielä) löytänyt, tänään vielä tökein puukolla ulkopuolelta konttaillen talon ympäri ja ei, ei oo pehmeä vaikka eilenyöllä noin viisisataa juttua aiheesta betoni hirttä vasten luinkin ja kaikissa sanottiin että paska on, lusikkakamaa hirret ja polta koko mökki jos tuollainen ratkaisu on :?

Tontista ja maastosta sen verran että rinnetontti tosiaan on eli viettää talosta eteläänpäin ja kevät-tulvien aikaan kun maalämpöä kaivelin niin kuopassa oli tällaista, kuoppaan ei tullut vettä oikeastaan kuin sen mitä joitain lonttopaikkoja valui pohjalle.. Onko tuo nyt sitten läpäisevää vai mitäkä ? Hiesusavea se kai suurimmaksi osaksi on ja vitusti kiviä..
Kuva

Niin, se liitoshomma on tällainen mitä kyselin
Kuva
Ei toki joka paikassa ole näin "onnistunut" korko mutta noin puolet on tätä... Eli alin hirsi ja valu porakiven tasalla, tuossa kohti urtsilevyä on laatan paksuuden verran eli n 8 senttiä pystössä.. Miten tiivistetään ?
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Su Elo 12, 2012 21:42

Viikonloppuna tuli kapuloitua
Kuva

Lattia/seinäliitokseen kun ei löytyny oikeen hyvää ratkaisua mistään tai kukaan ei uskaltanu sanoa aiheeseen mitään joten säädin ite eli tervapaperi kaksinkerroin nurkkaan niitattuna ja sitten päälle seulaverkkoa stoppaamaan hiiret ettei ne syö siihen reikiä..
Kuva

Tassujen alle huopapalat
Kuva

Eristeitten laittoa venytän viimeiseen asti, laatta on ollut kohta määräajan mutta olosuhteet on ollu niin märät että antaa kuivaa vielä niin kauan kuin voi..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Juha_P päivämäärä Su Elo 12, 2012 21:59

Sulla on jämäkän oloiset otteet ja jälki on asiallisen näköistä. viini
Mutta kuten itse totesit niin oikein kukaan ei uskalla sanoa rakenteen oikeellisuudesta mitään.
Mielenkiinnolla kumminkin seurataan edistymistä...
Käyttäjän avatar
Juha_P
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1874
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2011 11:46
Paikkakunta: Lempäälä

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Ma Elo 13, 2012 8:58

Pakkohan se on tehdä eikä olla tekevinään, ei tätä kukaan muukaan ole mulle tekemässä ja talvi on tulossa.. Saattaa mökissa vilu kappasta jos ei ole mitään lämmitystä taikka lattiaa..

Työtähän ei voi enää normaali ihminen teettää kellään jos ei halua ikuiseen velkavankeuteen, jos putkimies ottaa jumalauta yhden vessan kokoisen kopin putkittamisesta (pönttö ja hana vesiautomaattiin) tonnin niin voi perkele. Jääny varmaan sanomatta että 99% ajasta teen tätä ite, kuten esim maalämmötkin kaivoin ite eli kuoppaa ensin ja monttuun puskemaan putkea perään.. Kivisen maan takia lapiolla pohjaus ja putken peitto = päiväsaalis n 30 metriä kerralla
http://www.youtube.com/watch?v=SsI73M8EwKk

Onneksi kahdelle viimepäivälle sain sitten kavereita lahjottua tontille, meinas märy tulla kun monttua oli auki vielä puolet ja luvassa pari viikkoa kestäviä vesisateita että olis saanu uiskennella sukellusveneellä montussa.. Kun sain mökin vierestä peiteltyä kaivannot ja putket oli maata vasten ja hyppäsin volvosta alas puolenyön aikaan niin hanat aukes ja satoi viikon putkeen silloin keväällä..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Re: 1880 Lukua

ViestiKirjoittaja Lerssinen päivämäärä Ma Elo 20, 2012 22:36

Kivivilla - Selluvilla - Kivivilla - Selluvilla


Kumpaa lattiaan tai siis sen alle ?

Muissa huoneissa siis karhuntaljaa ( yäk).. Kaivelin viimeisimmäksi tehdyn huoneen lattiaa kun poistin vanhoja lämmitysputkistoja.. Ei ollu karhuntalja moksiskaan parinkymmenen vuoden läsötyksestä betonia vastenkaan ja päällähän on toki ollut lastulevyä ja muovimattoa..

Kummassakin lie puolensa ja hinnatkin tuntuu olevan tuollaiselle 30 neliölle liki samoissa..

Pitäs viimeistään 2-3 viikon päästä eristää tuo laattia ja alkaa levyttää se.. Niin no lattialämpö tuloo väliin..
Käyttäjän avatar
Lerssinen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 386
Liittynyt: To Touko 31, 2012 22:21
Paikkakunta: Oulainen

Seuraava

Palaa alueelle Eristäminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa