Kellarin eristys

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Kellarin eristys

ViestiKirjoittaja OsmoTee päivämäärä Ma Huhti 12, 2021 12:30

Kellariin tehty sisäpuolinen eristys on jo askarruttanut pitempään. Talooni on tehty vuonna 2000 kellarin sisäpuolinen eristys seuraavasti:
-vanha lattia purettu, kaivettu syvemmäksi ja laitettu sepeli tilalle, styrox 100mm, muovi, teräsbetonilaatta 150mm, lattialämmityskaapeli, tasoitus, primeri, hovilaatta. Hovilaatan revin jo pois ja laitoin laatoituksen tilalle.

- seinät eristetty sisäpuolelta 50mm Finnfoamilla ja saunaosasto 100mm Finnfoamilla + 100mm Lecaharkolla

-Finnfoamin päällä höyrysulkuna alumiinipaperi (pl. saunaosasto ja KPH)

-kaikki paljaat seinäpinnat on remontin yhteydessä käsitelty booraksi- ja booripohjaisella home- ja palonsuojakemikaalilla ennen uusia pintamateriaaleja

-salaojaputket on asennettu kiertämään kellarin seinän sisäpuolella ja tarkistuskaivot on asennettu siten, että jos vesi kaivossa nousee liikaa niin se johdetaan likakaivojen kautta jätevesiviemäriin

Tarkistuskaivot ovat aina olleet rutikuivat ja täynnä hämähäkinseittejä. Maaperätutkimuksen mukaan alueella ei tarvitse salaojia (hiekkakangas)

Lähinnä kysymys kuuluukin, että voiko tämä rakenne toimia oikein? Kellarissa ei haise mitenkään tunkkaiselle. Sen verran järkeilin itse, että ilmanvaihto on oltava kunnossa ja asensin kellariin kaksi pax poistoilmapuhallinta. Yhden kylppäriin ja lisäksi toiseen päähän kellaria vielä erikseen. Jos kuitenkin teetän salaojaremontin ja eristän sokkelin ulkopuolelta, niin olisiko silloin viisainta poistaa sisäpuolinen eristys?
OsmoTee
Uusi jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Syys 27, 2016 21:47
Paikkakunta: Oulu

Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa