vm55 mineriitti rintsikka

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä Su Loka 20, 2013 21:10

Jonkin aikaa täällä olen projekteja ja muita remontointi juttuja lueskellut, pitää nyt omastakin hankinnasta laittaa jotain muistiin.

Lyhyesti taustoista: Maalla syntyneet ja asuneet mies, nainen ja koira. Yhteensä ikää alle 50v(+ koira). Jonkinaikaa kerrostalossa välissä asuttu, jossa ei edes omaa saunavuoroa saanut. Kerrostalossa ei oikein tuota aikaa saa kulumaan järkevästi, paitsi tankkipeliä pelaten :-D nyt ei ole edes tullut mieleen sitä pelata
Kesäkuun lopulla tehtiin kaupat ja elokuussa päästiin muuttamaan 120/160 neliöiseen rintamamiestaloon. Tilaa riittää vaikkei 1600m2 tontti iso ole. Pihalle saa kasvimaan ja autotallinkin sitten joskus kun sen aika, nyt 70-luvulla tehty talli puu/rojuvarastona.

Talo on aika normaali kai? Kolmessa kerroksessa, lämmitys puilla ja sähköllä, keskuslämmitystä ei ole. Kellaritiloista löytyy puusauna ja pesutilat, tila pesukoneelle, kellareita pari kpl ja askartelutila. Askartelutila on joskus ollut autotallina, mutta nyt laitettu umpeen typerästi (puu ovet paikoillaan ja täytetty maalla, tuo sätös korjataan vielä).
Keskikerroksessa keittiö, makkari, olohuone, wc, eteinen ja kuisti. makkarista ja olohuoneesta löytyy tälläinen tulisija http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... 000122.jpg Ensimmäisenä hankittiin seinälle mitsun ilmalämpöpumppu tarkoituksena ihan vain helpottamaan elämää. Uuneja on lämmitelty joka antaakin mukavan lämmön, mutta puita ei riitä omalla tontilla ja näillä keleillä tuo ilppi on aika huoleton lämmöntuoja. Tähän mennessä wc ja eteiset on remontoitu ja kunhan tästä ehtii on tarkoitus laittaa muutkin huoneet siistimmiksi. Sisätiloja ei ole vuosiin korjattu ja jos on niin työnjälki ei ole siistiä. Kuistin paneelit maalattiin ja lattialle tuli laatat. Eteisen vaneripaneeli jäljitelmät läksi pois seiniltä ja tilalle tuli oikea paneeli, joka maalattiin. Paneloinnin yhteydessä vedin sähkötaululta uudet johdonpäät joka huoneeseen valmiiksi. Sähköt on tarkoitus uusia keskikerrokseen kokonaan ajan kuluessa (vanhat metallikuoriset johdot) http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... 000292.jpg
WC sai uudet pinnat, ehjät wc kalusteet pysyi vanhoina http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... 000293.jpg Hana, kuten keittiönkin hana on uusi, samoin vesiputket kellarista

Yläkerrassa pari huonetta, "wc" ja kylmät sivuvintit. Yläkerran vessan otin pois käytöstä keskikerroksen wc remontin yhteydessä, putket pois niin ei tarvitse pelätä vesivahinkoja siellä. Sivuvintit sai lisää eristettä http://i1250.photobucket.com/albums/hh5 ... 000297.jpg ja ylipäätään eristettä.. sitä nimittäin puuttui isolta alalta ja tilaa on lämmitetty sähköllä. Yläkerran huoneet ovat seinien osalta ok, mutta koko yläkerralle ei vielä ole tarvetta.

Pitää jatkaa tarinaa joskus ja kysellä tyhmiä. Amatööri asialla, eli hidasta on eteneminen :lol:

Mitenkä yläkerran kanssa kannattaisi talven yli toimi? Sille ei ole käyttöä muuta kuin varastona. Tuleeko ongelmia jos jättää eristetyn tilan kylmilleen vai pitäisikö pitää esim 10 asteen peruslämpö. Kosteus jne asioita mietin kun ei kokemusta ole.
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä Ma Loka 21, 2013 22:05

Lisätään muistiin tietoja talosta:

Ulkovuoraus on kokonaan mineriittiä, ei ole tietoa on alkuperäinen vai joskus "uudistettu". Vähän niin ja näin pitääkö tuosta, mutta levyt on suht siistissä kunnossa ja kirkkaan valkoiset. Seuraavaan pariin vuoteen ulkopinnoille ei ole tarkoitus tehdä mitään.
Ikkunat lienee alkuperäiset, joihin on jälkeenpäin lisätty kolmas ruutu sisäpuolelle. Tarkistin kaikki pokat ja vaikuttaa varsin kovalle vielä. Muutamat kittilistat on auringossa käpristyneet ja maali osittain huono. Kaikki ikkunat on tarkoitus käyttää irti ja kunnostaa puhdehommina kun vain ehtii. Varmaan talven aikana sisäpokat ja ensikesänä karmit ja ulkopokat.
Katto on uusittu muutama vuosi sitten, peltikatto, samalla räystäitä jatkettu reilusti lisäeristystä ajatellen. Vuotoja en löytänyt muualta kuin wc:n korvausilma putken juuresta oli vähän tihkuttanut.
Salaojat tehty 15v sitten, muurissä ei ihmeempiä vikoja ole, muutamia pieniä halkeamia ikkunoiden seudulla. Kellari kerroksen kanssa on vielä tilanne auki sen suhteen miten siellä edetään. Käyttökelpoinen nytkin, siistimistä toki kaipaisi. Tasainen lattiavalu, ja jokin fiksu lämmitys sitten kun sen aika.

Työ listaa mitä suunnitelmissa, mitään isompaa en nyt aloita kun pienissäkin menee aikaa :lol:

-Eteinen valmiiksi (johdonpäät odottaa sähkömiestä)
-eteisen lattia ja listat paikoilleen (nuukana hioin ja maalasin vanhat listat)
-Ulos johtojen veto pistorasioille ja valoille
-polttopuille laatikoiden teko ylijäämä paneeleista
-väliovien hionta ja maalaus (karmeja tehty ja pari ovea, kauhea homma kun maalattu jollain huonolla maalilla viimeisin pinta)
-askartelutilaan säilytyshyllyjen/työtason tekeminen
-sata muuta pientä asiaa, stressiä en ota :-D vähän kerrassaan, eikä tuota muutamaa satasta enempää kk kärsi tarvikkeisiinkaan laittaa.
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Ti Loka 22, 2013 10:42

Mie pitäsin pientä peruslämpöä sielä yläkerrassa.
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä La Loka 26, 2013 22:55

Voisihan tuota yläkertaa vaikka +10 astetta pitää yllä pattereilla. Yläkerrassa pari huonetta, toisessa on melkouusi vuolukiviuuni jota voi välillä lämmitellä.
Tänään läksi toisesta yläkerran huoneesta huonosti asennettu muovimatto jätesäkkiin. Viimeviikonloppuna aloitellut sivuvintin sain valmiiksi eristelyn osalta ja jatkoin samalla toisenpuolen vinttiä.
Edellisellä omistajalla on ollut tähtitieteelliset sähkölaskut, jota en ihmettele yhtään. Alakerrasta yläkertaan ei ollut väliovea, nyt on.. Porraskäytävässä ei ollut eristeitä lainkaan isolla alaa ja tilaa oli paahdettu pattereilla. Eristämättömiin tiloihin on nyt laitettu 150mm villaa ja juuri laitoin 25mm tuulensuojalevyn (kun ilmaseksi sain ylijäämää).
Mielenkiinnolla odotan talven sähkölaskuja.. Veikkaan olevan huomattavasti edellisiä pienemmät, huoletonta on ollut entisien asukkaiden kulutus kai kun vertaa mitä oli sähkön ja veden kulutus :cool:
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä Pe Marras 01, 2013 21:57

Huomenna uusin asein putsaamaan rännejä. Edelliseltä omistajalta on kai jäänyt tuokin väliin. Uudet rännit laitettu 2009 kattoremontin yhteydessä. Rännit on johdettu tontin rajalle ojaan. Noh.. toisellapuolen taloa rännit vielä veti, toisella puolen ollut ummessa. Kiipeilin kuistin katolla ja tikapuilta vilkaisin tilanteen. Puolillaan muhjua jota koitin viime vkl rimanpätkällä poistaa. Rimalla ei tullut kuin paha mieli. Tänään ostin motonetistä fiskarssin reilut 4m teleskooppivarren ja ränniharja/lasta pään. Vaikuttaa tukevalle/laadukkaalle, aamulla sitten kokeilemaan. Syöksytorvia voi kanssa joutua rassaamaan.
Eteiseen tilasin tänään kuistin ja vessan kanssa yhteensopivat kivijäljitelmä laminaatit. Tuonne nyt tulee laminaattia. Muu huoneisto sitten mietinnän alla. Nyt muovimattoa ja alla lastulevy joka paikassa. Täällä projekteista lukenut yllätyksiä joissa löytynyt kunnostus kelpoinen lankkulattia alta, muttei täältä löydy kun tutkin asiaa :(
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä Ti Marras 12, 2013 20:22

Rännit vetää taas, pihaa on siistitty polttamalla risuja ja muuta roinaa. Polttopuu varantojen oletan (ei käsitystä paljonko menee) riittävän talven yli. 5 tai 6 henkilöauton peräkärrillistä niitä haettu. Vanhempien luota noita saa tehtyä kesäisin, matkaa vaan kertyy 150km..

"Ikuisuus projekti" eteinen edistyi lattian osalta, vielä vähän listoja laitettava. Eteisessä oleva arkkupakastin on vähän tiellä, kunhan sähköjä saa uusittua siirtyy toiseen tilaan. Naulakko ja kenkäteline jne paikoilleen niin eteinen toimii muunakin kuin romu/työkaluvarastona mitä se on ollut muutosta asti.
Seuraavaksi askartelutilaan järjestystä :twisted: Muutaman hyllykiskon ja kannakkeita hankin joista työkaluille hyllyt ensialkuun. Kunnon työpöytä sitten kun keksin kunnon idean :oops:
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä To Marras 21, 2013 21:43

Arjen pieniä iloja kun vessassa, kuistilla ja eteisessä syttyy valot kytkimestä ja on kunnon rasiat :cool:
Sähkömies kävi kytkemässä paneeleiden alle vetämäni johdot. Nyt on siis ensimmäisien nykymääräyksien mukaisten sähköjen asennus aloitettu. Wanhan keskuksen vierelle tuli uusi ryhmäkeskus vikavirtasuojineen johon nyt laitettiin johdot ja laitetaan tulevaisuudessa kun remppa etenee.
"Autotalliin" eli puuvarastoon nyt kaivettu oja maakapelille, jonka asennan viikonloppuna. Saa sinnekkin valoa ja virtaa ilman roikka pelleilyä.
Maakapelin kytkentä sitten kun saan porraskäytävät siihen malliin, että saa niiden sähköt kytkettyä samalla kertaa.

Nyt kun eteinen valmis, aloitin seuraavan ikuisuus projektin eli yläkerran portaikon.. Sillä ei ole kiire ja saa olla levällään huoletta kun ei siellä asuta. Syy oli ihan puhtaasti karmea työn jälki, sekä mm ilmansulkupapereiden puuttuminen sieltä täältä :roll: Siellä kirjaimellisesti tuulee vaikka onkin ns lämmintä tilaa. Portaikon paneelit nyt poistettu (läksi sen kun nyppi) paneelit oli laitettu alla olevaan kipsilevyyn lyhkäisillä nauloilla :lol: . Kipsilevyn tarkoitusta en tiedä, ehkä oli ajateltu maalata? mutta kipsilevytkin oli laitettu miten sattuu niin kuka tietää..
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä La Marras 23, 2013 20:16

Tänään peittelin maakapelin ja kiristelin vähän liitoksia..

Ei ihmekkään kun tv välillä sammui kun kihlattu kytki silitysraudan samaan rasiaan.. Avasin kannen (toki ensin päävirta pois) ja toinen johto oli lähinnä omalla painollaan kiinni. Pari tuntia vierähtikin availlessa jokainen asuinkerroksen pisto/jakorasia. Nämä siis niitä wanhoja, ei viimeviikolla asennettuja. Kaikki jakorasiat oli ok, mutta kolmessa pistorasiassa oli johto aivan löysällä :!: Samalla sai pölyt pois, yhdessä rasiassa sitä olikin reippaasti, samoin puruja.
Muuten kyllä ollut tänään ensimmäinen "rehellinen vapaapäivä" vaikka hommia olisi, muttei ne mihinkään karkaa :cool:
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä La Joulu 07, 2013 14:51

Nyt olisi kysymys koskien eristystä.

Olen tässä hiljakseen touhunnut yläkertaan menevässä porraskäytävässä. Lisävalaistusta tulee, vedin kolmelle valolle valmiudet putkien sisässä, ennen ullut vaan yksi ja se ei riitä.
Eristys ratkaisut nyt tässä mietityttää. Paneeleiden alla oli hutaisten laitetut tervapaperit ja niiden alla 100mm mineraalivilla ulkoseinän puolelle vinolaudoitusta vasten. Näköjään puruja ei ole portoikon seinissä.

1. Antaisiko olla 100mm entistä villaa mitä on, tutkin ettei ne ole menneet miksikään (olleet noin 15v siellä). Päälle vain uusi huolellinen paperointi ja paneeli.

2. Sama kuin kohta 1 mutta kaatelisi vielä seinään purut. Ylhäältä näkee että pahvit on ehjät vinolaudoitusten välissä, vähän kupruilleet.

3. Purkaisi tuon jälkeenpäin tehdyn villoituksen pois, tätä puoltaa myös että koolauksia saa muutenkin vähän parantaa nurkista. Vinolautaan sitten vain kuitulevyä ja/tai 5cm jotain suositeltavaa villaa ja paperointi. Lisäksi purut seinään yläkautta kuten muualla talossa.

4. Jokin muu idea mikä ei tullut esille?

Pintaa olen ajatellut laittaa paneelia maalattuna. Portaikko tulee olemaan lämmin joskus.
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka (eristys neuvoja)

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä La Joulu 07, 2013 18:41

Otin mineraalivillat osittain pois, alla siis tälläistä.
Kuva


Kuva

Eli tuossa vaakalaudan takana ei ollutkaan pahvia tuossa kohtaa sisäpuolta vasten, muualla näyttää olevan. Ulkopuolta vasten on, pahvin takana lauta ja sitävasten suoraan mineriitti.

Tuonne uskaltanee kaadella purut? ja jättää nuo villat pois..
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja Mäkitupalainen päivämäärä Ti Joulu 10, 2013 22:52

Sama homma itsellä edessä, enkä kyllä jaksa uskoa rahkeideni riittävän purulla pelaamiseen tuossa kohteessa... Ekovilla ajannee saman asian hengittävyyden suhteen?

Menee kyllä uskomattoman paljon lämpöä hukkaan noiden rappusten vuoksi; keittiössä pöhisee ilppi ja pitää ihan hyvin alakerran asuttavana, mutta välioven aukaisun jälkeen yläkerran lämpö ei juuri 18 asteen yläpuolelle kipua, vaikka perimmäisessä kammarissa Porimattilatvala lyö vastapalloa alakerrasta nousevalle lämmölle. :cry:
Mäkitupalainen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 281
Liittynyt: Pe Kesä 14, 2013 11:42
Paikkakunta: Espoo

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä Pe Tammi 10, 2014 23:00

Hiljaa hyvä tulee vai mitä?
Muutamia tunteja olen portaikossa viettänyt. Nyt seiniin kaadeltu purut (agrimarketista pölkky kuiviketta, on hyvää ja kuivaa). Vaakalaudoituksen päälle tein 50mm koolauksen ja väleihin 50mm ekovillalevyä ja koko alueen paperointi. Pintaan aloittelin tekemään panelointia. Katto on valmis, kahteenkertaan irtaillaan maalattu pätkät ja kolmas kerta nyt pitäisi valmiina maalata. Seiniin aloittelin panelointia, tulee alaosat paneelia ja yläosat levyä. Portaikolla ei ole mikään hätä niin teen sitä kun kiinnostaa ja ns jämä tarpeista :wink:
Tässä ohessa pitäisi aloitella repsottavien kellarikerroksen ovien kunnostus. Nuukana vanhat kuntoon.. uudet maksaisi noin 1000e yhteensä. 1/5 osalla selvinnee kun vähän näkee vaivaa vanhojen kanssa.
Sähkönkulutusta mietin että on vielä ok. 850kWh joulukuussa ja edelliskuussa n 700kWh, kesällämeni noin 400kWh. Varauduin paljon isompaan kulutukseen mitä nyt on ollut, tosin ei ole ollut pakkasiakaan juuri. Vajaa puoli vuotta nyt tässä asuttu.
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä Su Helmi 02, 2014 0:07

Pientä nysväystä taas tehty. Kellarikerroksen ovien kanssa olen viettänyt aikaa tunnin-pari illassa. Siellä siis oli tilanne, että karmit oli kiinni pyhällä hengellä, jos silläkään..
Ovia avatessa karmit liikkui oven mukana. Viisi karmia nyt kiilattu ja ropattu seiniin kiinni ja välit saumattu uretaanilla. Nyt suunnilleen ovet toimii kuin pitääkin, kylppärin ja pukuhuoneen välisen oven vaihdoin ehjään käytettyyn kun oli niin kiero. Ovien listoitus jää nyt vaiheeseen kun keväämmällä maalaan nuo lattiat ja osan seinistä.

Viimein tuli pakkaset :roll: Vielä on hyvin mökissä tarennut kun laittaa pönttikseen puuta ja apuna ilmalämpöpumppu huutaa 21 asteessa.-25 pakkasessa kyllä huomaa että ulkona on kylmä :lol: Ulko-ovet joita on kylmästä eteisestä keski ja yläkertaa ja talon päädyssä kelleriin täytyy ensikesänä fiksailla. Niistä tuntuu eniten pakkanen yrittävän sisään näin ensimmäisen talven kokemuksella. Alakarmit on niin kuluneet että valo loistaa sieltä..
Täällä jollain oli vanhojen ulko-ovien kunnostuksesta kuvia, joissa valiin eristettä ja tupla tiivisteet karmeihin, sitä meinasin matkia niiden osalta :-D

Seuraavana taas jatkamaan porraskäytävää.. Välissä tein tuon alakerran ovihomman jossa vesiputket ja pyykinpesukone niin kestää se noin sähköpatterilla tuotettu +5 asteen lämpö paremmin ilman että lämmittää harakoita ja isompaa osaa kellarista jota ei ole tarpeen lämmittää kun nuuka olen :lol:
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja Mäkitupalainen päivämäärä Ma Helmi 10, 2014 12:55

JSila kirjoitti:
Täällä jollain oli vanhojen ulko-ovien kunnostuksesta kuvia, joissa valiin eristettä ja tupla tiivisteet karmeihin, sitä meinasin matkia niiden osalta :-DMulla ainaskii oli :wink: viewtopic.php?f=10&t=20237&start=15
tuolta ku rullaa kuvia läpi.

Parannus on toiminut hyvin, ovi ei vedä ja huvittavinta oli pakkasella, kun listojen alta ja lattiasta hohkasi pirun kylmää. :lol: Eli korjaa yksi paikka ja löydät toisen. Vieläkään en ole maalannut tuota ovea ja sen se kyllä vaatii, sillä laitoin alkuperäiset paneelitkin vielä paikalleen. Purkuhan oli viheliäistä hommaa, joten pientä paklaamista joutuu harrastamaan reikien osalta ja siitä syystä tuo maalaus on edessä.
Mäkitupalainen
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 281
Liittynyt: Pe Kesä 14, 2013 11:42
Paikkakunta: Espoo

Re: vm55 mineriitti rintsikka

ViestiKirjoittaja JSila päivämäärä To Helmi 20, 2014 23:35

Juurikin noita kuvia muistelin ulko-ovista. Saman homman aion tehdä, poislukien ehkä lämpölasit.

Parisen viikkoa olen nysväillyt saunan+pesuhuoneen +pukuhuoneen ja parin muun kellarikerroksen ikkunan kanssa. 4 ruutua tuolta oli yhteensä rikki ja päätin laittaa ne kuntoon kun nyt mitään isompaakaan ei aikaan saa (vaihdoin autoa ja siinä ei vielä koukkua jolla paneeleja hakisi porraskäytävään).
Täällä monta ohjetta miten maalata ikkunat. Noh tein niin, että sisäpokat irti ja hionta+maalaus. Sisäpokat kiinni ja ulkopokat irti (ikkunaaukkoon villaa väliaikaisesti ettei pakkanen tule sisään. Ulkopokat oli huonommassa kunnossa muttei lahot kuitenkaan. Raappasin kaiken maalin pois, lasit otin irti koska helisivät jo kittauksissaan. Nyt pokat maalattu windooralla ja laitan lasit kiinni tikkurilan ikkunakitillä. Kaikki alimmat ikkunalistat oli käpristelleitä. Alalistat uusin, muut hion ja maalasin. Ruosteiset kulmaraudat ostin kaikki uudet.

Kunhan nuo lasit/reunalistat on paikoillaan maalaan vielä kolmannen kerroksen ulkopintoihin. Koko talon ikkunoille pitäisi sama homma tehdä pikkuhiljaa jollain aikavälillä, treenaan nyt noilla pikkuikkunoilla :lol:
JSila
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 99
Liittynyt: Su Touko 26, 2013 19:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Seuraava

Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa