Kirjoittaja juha1 päivämäärä Su Huhti 16, 2017 13:41
Aiheeseen liittyviä otsikoita täältä on luettu, enkä myöskään haluaisi vastausta että rakennesuunnittelija tietää vaan haluaisin käyttö- ja asennuskokemuksia aiheeseen liittyen, mitä nuoret insinöörin plantut ei kuitenkaan voi antaa..
Te jotka olette vaihtaneet perinteisestä ilmanvaihdosta koneelliseen, niin oletteko olleet tyytyväisiä?
Entä paljonko on sähkölasku kasvanut koneen myötä, paljonko se oikeasti vie virtaa? Jossain koneessa luki 119w ottoteho, jos tuolla laskisi koko vuoden niin sähköön menee vuodessa toista sataa euroa enemmän.
Mietin et jos teen vinttiin pari huonetta niin lämpö nousee alhaalta sinne, samoin kosteutta myös ja tulee ylipaine.
Kone toisi puhdasta ilmaa ja ylhäällä ei olisi pelkästään jo alhaalla käytettyä vanhaa ilmaa. Jos ylös tekee korvausilmaventtiilit, niin niistä tulee lopulta poistoventtiilit alhaalta nousevan lämmön vuoksi. Ja toisaalta se ylös tuleva lämpö on vaan alhaalta pois. Alhaalla patterit huutaa ja uuni kuumana ja ylhäällä tukehtuu. Auttaako tuo kone tuossa tilanteessa oikeasti ihan kunnolla? Myös nousevan lämmön suhteen?
Tällä hetkellä puhdasta ilmaa tulee makuuhuoneeseen korvausilmaventtiilin kautta ja poistot suoraan hormiin keittiö, vessa sekä pax puhaltaa tarvittaessa kylpyhuoneesta. Eli kylmää ilmaa tulee ja lämmintä suoraan pihalle kuten vanhassa talossa yleensä.
En tiedä säästyykö tuossa oikeasti energiaa, jos koneen laittaa. Niinhän ne myyjät ainakin mainostavat. Kone itsessään syö sähköä varmaan sen parin sadan euron edestä, ilmanlaatu toki saattaa parantua huomattavasti vrt vanha systeemi. Ellei sitten koneen lievä alipaine ime kaikki paskat seinien välistä sisälle.. vai mahtaako niin kova alipaine olla että se sieltä saa mitään sisäilmaan vedettyä..?
Toisaalta kone tuo puhtaan ilman puhtaisiin huoneisiin ja likaisissa huoneissa on poisto. Jos vintillä on vaan pari makuuhuonetta eli ei likaisia huoneita, niin minne siellä olette poiston laittaneet? Pakko kai siellä sekin on oltava jossain.. vai tuleeko se käytännössä toiseen huoneeseen tai välikäytävään/portaisiin?
Entä jos vertaa LTO-konetta PILP-koneeseen, niin kannattaako sijoittaa ennemmin sellaiseen? Jäähdytystoiminnon sillä saisi ilmeisesti käyttöön kesäksi, mutta onko muuta hyötyä siitä, jos lämmitys puilla ja suoralla sähköllä patterit seinissä? Hintaero suunnilleen on tonnin luokkaa. Asennus ei ilmeisesti juuri eroa noiden kahden koneen välillä?
Jälkimmäinen vie sähköä enemmän, ainakin ottoteho on isompi kun olen koneita vertaillut. Toki sehän myös lämmittää ilmaa. Sinänsä tonnin hintaero ei samassa konkurssissa niin kovalta tunnu, jos koneesta on todella enemmän hyötyä ja asennus ottaa saman vaivan, pitää pitemmällä ajalla kuitenkin laskea tämäkin investointi.
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..