Kolmiwaihde töpseli

Keskustelu lämmitysjärjestelmien valinnasta ja huollosta, ilmanvaihdosta, putkisto- ja sähköremonteista ja muusta näihin liittyvästä.

Kolmiwaihde töpseli

ViestiKirjoittaja mozlac päivämäärä Ti Marras 23, 2021 18:17

Kaveri tyrkyttelisi minulle huokealla hinnalla 3vaihemoottorilla olevaa klapisirkkeliä mutta talossa ei ole seinillä ainoatakaan 3vaihe töpseliä. Keittiöön hellalle menee ja kattilalle varavastuksille 3vaihe. Voisko tosta kattilalle menevästä vedosta jakorasialla varastaa töpselille sähköt ettei huolisi taululta asti vetää uuttaa kaapelia. Vastuksethan kattilassa ei käy juuri koskaan että tuskin olisi sirkkeli ja kattilan vastukset yhtaikaisesti käytössä.
mozlac
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Syys 05, 2017 18:58
Paikkakunta: Imatra

Re: Kolmiwaihde töpseli

ViestiKirjoittaja Keijo päivämäärä To Marras 25, 2021 23:05

En laittaisi vastuksille menevälle kaapelille mitään ylimääräisiä jakorasioita matkalle. Onko se kunnollisen piuhan vetäminen niin iso vaiva? Se ulkotöpseli vaatii sitten myös vikavirtasuojan ja jos on vähän väsätänyt sirkkeli, niin voi vuotaa sen verran läpi että vikavirta laukeaa aina. Kannattaa testata se sirkkeli ennen kuin raahaat sitä pihaan. Aikoinaan perintösirkkeli lähti eteenpäin kun vuoti sen verran että aina napsui vikikset kun kytkin piuhan.
Keijo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 907
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 17:22


Palaa alueelle Lämmitys, ilmanvaihto, putket ja sähkö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa

cron