Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

Rintamamiestaloista ja muusta

Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Spoonz päivämäärä Ma Syys 19, 2011 9:20

Kävin eilen klo 13-14 välissä ajamassa ok-tontin nurmikkoa 15 minuuttia, kun pieni läntti jäi ajamatta edellisenä päivänä bensan loppumisen johdosta. Lopetettuani leikkaamisen naapurin isäntä alkoi räyhätä erittäin vihaiseen sävyyn, että eikö mitään muuta päivää, kuin sunnuntaita voi käyttää nurmikon ajoon. Kuulemma päristelen aina sunnuntaina. Oli sitten oikein seurannut ajopäiviä. Moista vihaa en ole nähnyt varmaan koskaan, aivan kuin olisin hyvin veemäinen ja heitellyt herjoja naapurille aina. Vihainen huutaminen tuli niin puun takaa, että jäin täysin sanattomaksi.

Itse en ole edes ajatellut ollenkaan mikä päivä sattuu ajopäiväksi ja yrittänyt kohdistaa ajan keskipäivälle tai iltapäivälle. Ilmeisesti nurmikon leikkuut on sattuneet sunnuntaille, kun yleensä silloin ei olla töissä jne. Täytynee alkaa pitää kalenteria, että ajaa nurmikkoa aina eri viikonpäivänä, ettei vaan käy niin, että ajan esim torstaisin liian monta kertaa peräkkäin.
Käyttäjän avatar
Spoonz
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Syys 19, 2011 8:46
Paikkakunta: Nokia

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Juha_P päivämäärä Ma Syys 19, 2011 9:34

Hänen varsinainen ongelmansa lienee ihan joku muu asia.

Sanattomaksi jääminen taisi olla hyvä juttu. Vastaan ei noille kannata sanoa. Loputon suo...
Käyttäjän avatar
Juha_P
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1874
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2011 11:46
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja lmfmis päivämäärä Ma Syys 19, 2011 9:47

LÄÄKKEET!

:-D
Käyttäjän avatar
lmfmis
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 3497
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2009 10:49
Paikkakunta: Espoo
Kotisivu: viewtopic.php?f=9&t=8430

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja KMS päivämäärä Ma Syys 19, 2011 10:05

Sain taas yhden perusteen lisää sille, miksen koskaan aja nurmikkoa, enkä edes omista ruohonleikkuria:-)

k
KMS
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 405
Liittynyt: La Tammi 19, 2008 11:05
Paikkakunta: Turku

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja tunari päivämäärä Ma Syys 19, 2011 10:20

Minulla on lihasvoimalla työnnettävä kelaleikkuri. Siitä ei pitäisi herkkäkorvaisimmankaan pahastua.
tunari
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 39
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 9:38
Paikkakunta: Suomi

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja benicio päivämäärä Ma Syys 19, 2011 10:21

Sain taas yhden perusteen lisää sille, miksi asun yli kilometrin päässä lähimmistä naapureista. Vaikka ei sekään auta, nykyään lähestulkoon herään taivaankannella lentelevien lentokoneiden ääniin, joita ei kaupungissa edes kuule. Voin vain kuvitella, millaisia mielenterveysongelmia aiheuttaisi kuunnella naapurin ruohonleikkurin pärinää, ja aina sunnuntaisin :lol: , perkele, kun kerran kuussa käyvä roska-auto on suurin häiriötekijä.

No juu, eiköhän tällä Spoonzin naapurilla ollut tosiaan siellä takaraivossa ihan joku muu harmituksen aihe, kuin nurmikon leikkuu.
benicio
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 268
Liittynyt: Ti Touko 19, 2009 15:50
Paikkakunta: Sauvo

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Spoonz päivämäärä Ma Syys 19, 2011 10:40

Meilläkin löytyisi edellisiltä asukeilta jäänyt kelaleikkuri, mutta ruoho kasvaa niin paksuna monin paikoin, ettei sillä taida mahtaa mitään.

Muutenkin ihmetyttää, kun tähän asti naapurien kanssa keskusteltu suht normaalisti, niin ei voi ymmärtää mistä tämmöinen äkillinen raivonpurkaus oikein voi tulla. Jos itselläni olisi jotain rajoittuneisuutta eri viikonpäivinä tehtäviin askareisiin ja naapurin väärin tekeminen alkaisi ärsyttämään, niin kai asian voisi antaa olla tai sitten kohteliaasti kertoa asiasta, että millälailla se haittaa omaa elämääni.

Vähän sama asia, kuin maanviljelijä olisi pellolla kiireessä tekemässä kevättöitä ja naapuri juoksisi vihaisena paikalle huutamaan, ettei sunnuntaina saa traktoria käynnistää.
Käyttäjän avatar
Spoonz
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Syys 19, 2011 8:46
Paikkakunta: Nokia

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja benicio päivämäärä Ma Syys 19, 2011 11:46

Spoonz kirjoitti:Vähän sama asia, kuin maanviljelijä olisi pellolla kiireessä tekemässä kevättöitä ja naapuri juoksisi vihaisena paikalle huutamaan, ettei sunnuntaina saa traktoria käynnistää.

Satakuntalaisen seurakunnan kirkkoherra soimasi sunnuntain saarnassaan kylän maanviljelijät alimpaan tuonelaan, kun olivat pellolla eivätkä kirkossa. Isäntämies siihen mutisi, että on kai se parempi, että ovat pellolla jumala mielessä, kuin kirkossa pellot mielessä.

Aiheeseen liittyvä klassikkotapaus, irstas hevonen: http://www.gti.fi/keskustelut/irstas-he ... 13485.html
benicio
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 268
Liittynyt: Ti Touko 19, 2009 15:50
Paikkakunta: Sauvo

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Zener päivämäärä Ma Syys 19, 2011 12:23

Kyllähän sen nyt jotenkin vielä ymmärtää, että jouluna ja pitkänäperjantaina pitää äänekkäimmät työkoneet varastossa. Mutta jos jokaisena sunnuntaina pitäisi olla hiljaa tekemättä mitään, niin kyllähän työssäkäyvältä jää kotihommat tekemättä.

Sitten jos naapurissa sattuisi asumaan vielä juutalaisia, niin lauantainakaan ei saisi tehdä mitään.

Toisaaalta aika pieniä on joidenkin murheet, kun oman taloni edellinen omistaja juopotteli päivittäin vuosikausia talon pihalla juoppoköörinsä kanssa. Siellä on huudettu, meuhkattu, poppia soitettu, autoja polteltu ja tapeltu. Siinä se on naapureilla kestämistä, kun ei voi edes häätää naapurista.
Zener
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 282
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 16:11
Paikkakunta: Heinola

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Oto Hascak päivämäärä Ma Syys 19, 2011 15:04

Spoonz kirjoitti:naapurin väärin tekeminen alkaisi ärsyttämään, niin kai asian voisi antaa olla tai sitten kohteliaasti kertoa asiasta, että millälailla se haittaa omaa elämääni.


Mutta syvältä sekin on, että joutuu päivän selvistä asioista naapurin kanssa keskustelemaan. Katselin pari viikkoa takaperin ikkunasta, kun naapuri levitti multaa tontilleen ja sen jälkeen perkasi kivenmurikoita sekä rikkaruohoja uudelta kenturaltaan. Ikkunasta kun toimitusta seurasin, niin näytti aivan siltä, kun olisi viskonut ne rikkaruohot sekä nyrkin kokoiset kivet rajan väärälle puolelle eli meidän pihaan. Ajattelin, että ei kai se niitä toisen pihaan heitä vaan rajalle, josta sitten kärrää kottikärryillä pois ja annoin asian olla. Hämmästykseni olikin suuri, kun seuraavana päivänä kävin asian tonttien rajalta tarkistamassa. Se perkele oli heitellyt rikkaruohot ja kivet meitin puolelle. Olkoonkin, että meillä ei pihat ole vielä tehtynä, mutta ei se silti naapurin viherjätteen sekä maa-aineksen kaatopaikka ole.

Ja mites tällaisessa tilanteessa toimitaan? Normaali ihminenhän kävisi ystävällisesti sekä asiallisesti puhuttamassa naapuria asian tiimoilta. Sen sijaan tälläinen juro suomalainen maalaisjörrikkä totesi, että ei kai näin selvästä asiasta pidä naapurille erikseen ilmoittaa ja keräsin rikkaruohot sekä kivet nättiin läjään naapurin uudelle pihamaalle. En tiedä, että menikö viesti perille, sillä siinä ne näyttivät olevan vielä pari päivää takaperin...

Mutta joo. Nurmikon ajamisesta valittaminen on täysin turhaa, olipa viikon päivä sitten mikä tahansa. Pelisilmää voi käyttää, jos naapurilla on pihajuhlat saman aikaisesti tai muuta vastaavaa. Maalaisjärkeäkin sopii käyttää eli ei aikaisin aamulla eikä myöhään illalla.
Rakennuskonservaattori, restaurointirakentaja ja restaurointikisälli
http://www.suorakon.com
Oto Hascak
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 2338
Liittynyt: La Huhti 08, 2006 15:26
Paikkakunta: Sastamala
Paikkakunta: Pirkanmaa/Sastamala
Kotisivu: www.suorakon.com

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja KMS päivämäärä Ma Syys 19, 2011 16:57

Varsinais-Suomalainen toimintatapa on sellainen, että jos joku pikkuinen asia hankaa, niin ollaan mainitsematta asiasta sanotaanko nyt sellaiset 10-15 vuotta ja kerätään kiukkua hiljalleen. Koko tänä aikana naapurille ei sanota sanaakaan ja muutenkin pidetään mahdollisimman vähän yhteyttä. Kerrostalossahan on ovisilmät tätä varten, ettei tule kiusallista kohtaamista, kun astuu ulos. Sitten jonain päivänä annetaan vuosikymmenien patoutuman tulla ulos ja ammutaan koko verbaalinen stalinin urkusetti päin naapurin pläsiä. Sitten kumpikin murjottaa omissa oloissaan ja tuntee pientä syyllisyyttä ainakin seuraavat 20 vuotta.

-k
KMS
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 405
Liittynyt: La Tammi 19, 2008 11:05
Paikkakunta: Turku

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja tee-se-itse päivämäärä Ma Syys 19, 2011 18:45

A) Naapurinsetä oli astutuksessa tai B) Naapurinsedällä oli mahoton kohmelo. Veikkaisin enempi B vaihtoehtoa. :-)
"Ellei vikaa ole, älä rupea korjaamaan. Jos vika on todella paha - älä silloinkaan rupea korjaamaan."
Käyttäjän avatar
tee-se-itse
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 224
Liittynyt: To Heinä 24, 2008 11:03
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Mikko Suokas päivämäärä Ma Syys 19, 2011 21:10

tee-se-itse kirjoitti:A) Naapurinsetä oli astutuksessa tai B) Naapurinsedällä oli mahoton kohmelo. Veikkaisin enempi B vaihtoehtoa. :-)


Tuo astutusjuttu meni yli ymmärryksen. Saavatko sonnit raivareita silloin, kun niillä on tarkoitus saada lehmä tekemään vasikka? Minäkin veikkaan vaihtoehtoa B todennäköisemmäksi.

"Naapuri terve! Onko krapula?"
"O-on!"
"Tekisikö mielesi olutta? Tuollahan sitä on koko jääkaappi täynnä, otetaanpas tuosta... mutta en minä voi sinulle antaa, sitten sinä ravaat täällä yhtenään, siitä tulee sinulle sellainen paha tapa!"
"Nnnnngggghhh...!"

(Lapinlahden linnut: Ylpeys kostautuu)
Mikko Suokas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 161
Liittynyt: To Loka 30, 2008 20:28
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja novoiperkele päivämäärä Ma Syys 19, 2011 22:26

Juha_P kirjoitti:Hänen varsinainen ongelmansa lienee ihan joku muu asia.

Sanattomaksi jääminen taisi olla hyvä juttu. Vastaan ei noille kannata sanoa. Loputon suo...


Itse olen sitämallia mulkku, että olisin tankannut leikkurin ja päräyttänyt käyntiin mahd lähelle ko. naapuria. Itse voi sillä aikaa mennä vaikka kahville kun pärisee.
novoiperkele
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 120
Liittynyt: Ke Tammi 05, 2011 18:02
Paikkakunta: Rauma

Re: Naapuri raivostui nurmikon leikkuusta

ViestiKirjoittaja Spoonz päivämäärä Ti Syys 20, 2011 0:28

Naapurit oli tosiaan ulkona tekemässä omia pihahommiaan. Ajattelin vielä ettei varmasti haittaa, jos loppunurmikon nopeasti leikkaan, kun kerrankin oli suht sateeton päivä. Nyt kävi näin. :shock:
Käyttäjän avatar
Spoonz
Uusi jäsen
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Syys 19, 2011 8:46
Paikkakunta: Nokia

Seuraava

Palaa alueelle Yleistä höpinää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron