Uudesta paneelista 50-lukuisen näköistä

Maalaus ja varsinkin maalit jakavat mielipiteitä ja ansaitsevat oman osion

Uudesta paneelista 50-lukuisen näköistä

ViestiKirjoittaja edva päivämäärä Ma Joulu 12, 2022 20:33

Riuhtaisin kuistin uusiksi ja paneloin valeuralla seinät ja katon. Nurkkaan tein komeron, jonka oveksi alkuperäinen kultaisen ruskeaksi tummunut komeron ovi. Taloon hakusessa alkuperäinen tunnelma, joten miten saisin tuosta uudesta paneelista vanhan näköistä ja oloista. Tilasin pari tonkkaa le Tonkinois -lakkaa pintaan, mutta jääkö se puun väriseksi ja kestää 50 vuotta ennen kuin on kauniiksi tummunut?
Petsihommia siis. Rautakaupoissa kauhistelivat, että ei vesipetsattua voi öljypohjaisella lakata. Perään horisivat, että ei löydy öljypohjaista petsiä eikä liuotinpohjaisia ole kuin pienissä pulloissa. Pitäis alkaa testaileen pigmenttejä tonks-kamaan tai pellavaöljyyn sekoitettuna. Ei niin yhtään kiinnostas.

Onko kokemuksia vesipetsi+tonkkaus kombinaatiosta? Kestääkö ja miltä näyttää? Esim. Parketti-Ässä on vesipohjainen parkettipetsi, jonka voisi sitten sävyttää haluamallaan sävyllä (=kullanruskea, teak.) Siihen sit tonksuteltas päälle parit lakkakerrokset.
Taistelua lasivillaa vastaan, jo vuodesta 2020.
edva
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: To Joulu 03, 2020 14:00
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Uudesta paneelista 50-lukuisen näköistä

ViestiKirjoittaja Keijo päivämäärä Ma Joulu 19, 2022 19:40

Valmiista litkuista en tiedä, mutta kyllä Herdinin jauheena tulevan vesipetsin päälle on ihan perinteistä petsilakkaa tullut sudittua ja ihan hyvin on lakka pysynyt. Sen verran kauan siitä on että en muista merkkiä, mutta tonksua se ei ollut...

Helppoahan tuota on kokeilla johonkin jämäpalaan.
Keijo
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 938
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 17:22

Re: Uudesta paneelista 50-lukuisen näköistä

ViestiKirjoittaja edva päivämäärä To Joulu 22, 2022 12:19

Tonkkasin lopulta suoraan uuden paneelin päälle. Ehkä se ottaa 50 vuotta, että on tumma, mutta kaunis se on jo nyt. Le Tonkinois sisältää pellava- ja kiinanpuuöljyjä, ja värjää jonkin verran puuta tumman oranssiksi, joten ihan passeli jo näinkin. Kolmella kerroksella sai tasaisen kiiltävän pinnan. Purkin ohje 4-6 kertaa tuntuu vähän ylilyönniltä. Ekaan kerrokseen laimensin 5% Uulan puutärpätillä.
edva
Uusi jäsen
 
Viestit: 2
Liittynyt: To Joulu 03, 2020 14:00
Paikkakunta: Pirkkala


Palaa alueelle Maalaus ja maalit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa