Kellarin peittäminen

Keskustelua maanpinnan alapuolelta - kellari, salaojat, sokkeli jne.

Kellarin peittäminen

ViestiKirjoittaja Jooseppi123 päivämäärä Ti Tammi 11, 2022 11:20

Hei! Talossani on lattian alla kellari. Siis sellainen luukku joka nostetaan pois. Kellari jotain 120 syvä ja kooltaan metri kertaa metri. Kellarista lähtee kaksi tuuletusputkea jotka menee kivijalkaan. Talvella tukin nämä putket ulkoapäin Nyt olisi tarkoitus uusia lattiat. Ja kellarille ei ole tarvetta, niin voisin tehdä umpilattian. Ehkä laminaattia.Tarvitseeko kellaria esim täyttää jollain tms vai teetkö lattian vain siihen päälle
Jooseppi123
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Loka 18, 2021 14:13
Paikkakunta: Siikajoki

Re: Kellarin peittäminen

ViestiKirjoittaja ErkkiXC päivämäärä Ti Tammi 11, 2022 23:38

Eiköhän se mene, kun ruuvaat vaan sen lunkun kunnolla kiinni karmeihin, mitäpä sitä täyttämään. Ja varmistat, ettei jää mitään pikkukoloja tms reikiä, joista hiiret yms vois päästä sinne, ehken tukkia verkolla ne putket sieltä kellarinkin puolelta.
Käyttäjän avatar
ErkkiXC
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 68
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 17:15
Paikkakunta: Valkeamäki

Re: Kellarin peittäminen

ViestiKirjoittaja lehmikangas päivämäärä Ke Tammi 12, 2022 0:13

Meillä oli talon alkuperäisenä pitämäni kellarikuoppa jossain vaiheessa täytetty hiekalla ja valettu pieni kansi päälle. Vähän eristettä ja lautalattia. Oletus että muutos tehty noin 80-luvulla. Vaikutti siltä että kokonaisuus oli nostanut kosteutta ja aiheuttanut vaurioita tuohon huoneeseen.

Kellari tyhjennettiin ja itse pidän siitä ajatuksesta että pystyn seuraamaan sitä kautta talon alla olevaa kosteutta. Keväällä kellarissa on vettä ja se on jopa mahdollista pumpata pois. Kellarille ei meillä ole käyttöä muuten. Syvyyttä maanpinnasta tulee ehkä 120 cm ja sokkelin korkeus plus alapohja, niin lattian tasasta noin 200 cm.

Jos kellarin laittaa umpeen, niin kannattaa perehtyä millä sen täyttää jos täyttää, ja kuinka paljon täyttää.
lehmikangas
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1061
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2010 14:29
Paikkakunta: Oulu

Re: Kellarin peittäminen

ViestiKirjoittaja juha1 päivämäärä La Tammi 15, 2022 12:20

ite mietin kans tuota jos se täyttyy vedellä ja kiinteä kansi päällä, niin kuinka sieltä nousee kosteutta. olisi edes salaojaputki pohjalla kuivattamassa sitä. tuuletusputki varmaan on hyvä olla olemassa.

yhdellä tutulla oli vastaava. niillä ohjeistettiin täyttämään se ja tulikohan imuautolla singeliä tms se monttu täyteen. sen jälkeen tekivät siihen lattian päälle. en nyt muista oliko rossipohja vaiko mitä siellä alla. muuttivat muualle sen jäkkeen, nin en tiedä miten lopulta kävi sen remontin jälkeen.

toisaalta jos sen betoniholvin pohjan rikkoo, niin kuivuisiko se sitten nopeammin kun kevään jälkeen pohjavesi taas laskee..
sen siitä saa kun ei ole rakennusmies, joutuu pähkäilemään ja kyselemään tyhmiäkin..
juha1
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 669
Liittynyt: La Marras 27, 2010 19:17
Paikkakunta: kemistä 11km etelään...


Palaa alueelle Kellari ja sokkeli

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa