Tekniikkaa ja kysymyksiä

Juuri ostanut rintamamiestalon? Aikeissa hankkia rintamamiestalo? Mitä pitäisi ottaa huomioon?

Tekniikkaa ja kysymyksiä

ViestiKirjoittaja Namemyself päivämäärä Ti Heinä 26, 2022 10:13

Terve. Kiitos ja anteeksi heti valmiiksi.
Eka rintamamiestalo mietinnöissä. Ei eka talo, eikä eka remontti. Mutta koska kokemuksia ei näistä ole, pakko kysyä.

Talossa ei ole salaojia. Ei ole ollut kuulemma ongelmaa. Hiekkaharjua talon ympärillä. Kuiva, eikä kellarin hajua. Myös autotallissa, joka on kellarissa, sinne on kaivettu "rasvamonttu" joka kuiva.

Talossa maalämpö pattereilla. Pesuhuone/sauna kellarissa. Joissain vaiheessa nämä remontoidaan. Luultavasti lattia siis pakko piikata auki, kapillaariot kuntoon, ja siinä sitten lämmitys vesikiertoiseksi. Tuota pesuhuoneen lattiaa ei varmaan voi remontoida millään muulla tavalla kuin piikkaamaalla betonin pois? Ja tässä vaiheessa ne salaojat on varmaan pakko tehdä.

Vesiputket alkuperäiset. Lisäksi niissä ollut ongelmaa, eli toinen putki huonolla paineella. Ei vuotoja. Eli putki tukossa, rautaa, metalleja, kalkkia? Varmaan muuta mahdollisuutta ei ole kuin uusia kaikki?

Keittiö on vanha, eikä toimiva. Siellä liesituuletin on ollut huoneeseen puhaltava. Ei omaa putkea katolle eikä hormiin. Onneksi ei ole puhaltanut minnekään kylmälle vintille. Onko kokemusta, jos putken laittaa, onko mentävä katolle asti vaiko riittääkö seinään ulostulo liesituulettimelle?

Katto uusittu, ja siellä aluskate. Pitäis olla toimiva. Yläkerrassa "kylmät" sivuvintit, siellä asukas laittanut jonkin verran villaa seiniin, niihin ikkunoiden vieressä oleviin. Onkohan ongelma? Mikähän on oikea tapa jos sitä vetoa haluaa hallita?

Alkuperäiset ikkunat. Ei ole kaiketi järkevää edes uusia ikkunoita, vaan korjauttaa nämä vanhat (tiivisteet, maalaus, puuosien korjaus)

Yläkertaan on vesitulo, sekä viemäri. Yläkertaan haluaisi toisen vessan, ns. Repivän vessan. Suihku sinne olis kyllä paras vessan lisäksi, saisi kellarin jättää mahdollisimman pienelle käytölle. Tämä menee varmaan jos luvan kautta ja tarvitsee myös LVI- kuvat.

Paljon oon lukenut foorumia ja pelottaa suoraan sanoen nuo kaikki remontit. Se, mikä itseä mietityttää on putket, ja kai se viemäri myös uusittava. Mitähän tähän saa varata rahaa?
Seuraava on tuo kylpyhuone/sauna. Kellarista saa pelottelua jokapuolelta, ei toimi ja jos remontoit niin loputon rahakaivo.

Että sellaista vuodatusta. Saa kommentoida ja vastailla jos haluaa. Kiitos siitä.
Namemyself
Uusi jäsen
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2022 12:20
Paikkakunta: Pirkanmaa

Palaa alueelle RMT:n hankinta - kysy kokeneemmilta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa