RTM vm.58

Ilmoita omasi tai naapurin rintamamiestalo-projekti. Laita myös linkki kuviin tai kotisivulle mikäli sellaiset on.

RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä To Kesä 18, 2015 0:15

Hei!

olen ostanut pari päivää sitten rintamamies talon projektiksi loppu elämääni. talo myytiin minulle purkukuntosena, mutta optimistisena ajattelijana ajattelin tehdä siitä kodin itselleni vielä. talo näyttää ulkoisilta puitteilta hyvältä. ala pohja on ryömintä tilasta katsottuna kunnossa. tuuletus pelaa ja on pelannut aina. kohteeseen on v. 2009 tehty ulkovuoraus remonti jossa on uusittu ikkunat, lisätty tuulensuoja ja uusittu ulkopinta. sisäpuoli on vielä suurilta osin tarkastamatta pintaa syvemmältä. taloon on rakennettu sisä wc joskus 70 luvulla jolloi talo on sähköistetty ja viemäröity.

taloa olen purkanut keittiöstä ja näyttää tässä vaiheessa todella hyvältä. kosteudesta ei ole merkkejä "vielä" alakerrassa. täytyy kuitenkin koputtaa puuta.

ainut rakennus virhe jonka tiedostin osto vaiheessa on vintin eristys joka on aika tyypillisesti toteutettu väärin, eli on eristetty vesikattoa vasten (kuva)

Kuva
vesikatto on n. kolmanneksen lahonnut.

Kuva
kuten näkyy on muuten terve vesikatto.

Kuva
purettua keittiötä.

jos ei ole muuta mätää, niin sain halvalla kunnostettavan "purkukuntoisen" talon. :wink:

lisää projektin esittelystä ja edistymisestä tulee lähiaikoina
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja hute päivämäärä Pe Kesä 19, 2015 9:48

Haiseeko talossa tai jääkö vaatteisiin hajua kun lähtee pois?
Jos vastasit kyllä, niin tietää ainakin että jossakin on jotain. :-)

Vaikka ei sillä kauheasti väliä ole kun olet remppa projektiksi ostanut.
Onnea projektiin ja hyvää juhannusta! :-D
hute
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Huhti 30, 2014 1:39
Paikkakunta: pp

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä Pe Kesä 19, 2015 21:50

Talon purku edistyy nopeampaa kuin osasin kuvitella kiitos talkootyövoiman. Alakerran purku työ alkaa olla loppu suoralla. Enää pari väliseinää ja lattiat lankut pois. Aluksi meinasin remontoida ensin keittiön ja rakentaa pesutilat, mutta vesikatto ei kestä enää ensi talven lumikuormaa. Eli joudun korjaamaan vesikaton ensin ennen syys sateita. yläkerran purku on noin puolessa välissä. Vesikatto on näkösällä lähes kokonaan ja vaurioden laajuus alkaa paljastua. Nyt näyttää siltä että ei tarvi kun n. 30%-40% uusia vesikattoa. Alakerrassa olohuone ja makuu huone on asumis kelpoisia nykyisellä kuosilla. Yläkerran eristän talveksi ja rakennan loppuun kun kerkeän.

Hajusta sen verran että alakerta ei juuri haise millekkään ehkä hieman puulle. Yläkerta haisee voimakkaasti makeahkolle, ummehtuneelle ja hieman niin kuin kostealle rätille. Vaatteet tuoksahtaa "vanhalle talolle" kun työskentelee vähän aikaa yläkerrassa.

suunnitelmat rakentamisesta alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Päätin etten lisäeristä ollenkaan etten tuhoa hengittävää rakennetta eli sahapuru jääpi ainoaksi eristeeksi. Sisustuksen rakennan nykypäivän tavikkeilla mutta en suinkaan kaikkea osta uutena. Talon historia tulee olemaan osana sisustusta. Haluan silti modernin ja toimivan kodin. Pinta materiaalina ajettelin käyttää osaksi ainakin puuta. Kylpyhuone mietityttää miten saan lattian rakennettua ilman betonia. Lattia kaadon toteutuskin vaatii vielä perehtymistä.

hyvää juhannusta projektini seuraajille!
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä La Kesä 20, 2015 14:04

Nyt tarvitsen apua! Remontti kohteesta lyötyi valtava faaraomuurahais yhdyskunta. Onko kellään kokemusta moisen tuhoamisesta?
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä Ma Kesä 22, 2015 0:11

Lisää ongelmia. Aikoinaan taloon tehty laajennus on väärin toteutettu. Yläkolmiot oli jäänyt tekemättä ja eteis aulan päällä vesikaton jänne väli on yli 5 metriä. On suorastaan ihme ettei katto ole tullut alas. Ulkoa katsottuna katto on painunut n. 20cm:ä alas.
wc:n alta oli viemärin eristys ryömintätilassa tehty sahapurulla ja puukehikko oli maata vasten ja aivan laho/homeessa. Lisäksi oli alapohjan puru pohja tehty huonosti viemärin viereen ja purut oli valuneet ryömintä tilaan. wc pöntön alla oli siis suora yhteys ryömintätilaan ilman eristeitä. Ryömintä tilassa on jonkin verran orgaanista jätettä. Ainut pelastus on vettä läpäisevä hiekka maapohja.
Lasivillaa oli kylvetty aika runsaasti yläkerran eristyksiin ilman höyrysulkua. Siitä oli syntynyt aika mittavat vauriot. faaraomuurahaisia on joka paikassa. Hiiret ovat reijittäneet lasivillaa yläkerrassa ja wc tilan alta. hiiren paskaa oli mustina mattoina eristeiden sisällä jopa parin sentin kerros paikoittain.
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja RTMPekka päivämäärä Ma Kesä 22, 2015 8:42

puumies kirjoitti:Lasivillaa oli kylvetty aika runsaasti yläkerran eristyksiin ilman höyrysulkua. Siitä oli syntynyt aika mittavat vauriot. faaraomuurahaisia on joka paikassa. Hiiret ovat reijittäneet lasivillaa yläkerrassa ja wc tilan alta. hiiren paskaa oli mustina mattoina eristeiden sisällä jopa parin sentin kerros paikoittain.


Palstalla oli jonkinaikaa takaperin hieno piirros yläkerran eristeistä. Siihen kuuluin lasivillaa ja hiiriä. Nuo muurahaiset varmaan lähtee itsestään kun niille sopivat olosuhteet loppuvat.
RTMPekka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 902
Liittynyt: To Huhti 28, 2011 10:34
Paikkakunta: Kouvola

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja warixenjalka päivämäärä Ma Kesä 22, 2015 9:21

Tuossa tuosta murkkujen torjunnasta vähäsen.http://www.hyonteismaailma.fi/hyonteise ... urahainen/

Taitaa mokomat murkut olla aika vaikeita hävittää. Onko sinulla kiire päästä muuttamaan taloon? Mitä jos repisit nyt kesän aikana kaikki eristeet pois ja jättäisit talon ensi talveksi ranka paljaana tyhjilleen ilman mitään lämmitystä? Näin löytäisit myös mahdolliset kosteuden / sienien vaurioittamat kohdat. Tietty runkohommia pääsisit syksyn/talven aikana tekemään. Syksyllä ehkä jo se uusi vesikatto (ettei tule uusia kosteusvaurioita). Keväällä sitten eristyshommia ja sitten pääseekin jo sisäpintojen kimppuun. Tietty ensin pitää varmistaa, että murkut on kadonneet.
- Puolihullu varttisavolainen -
warixenjalka
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 1480
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 18:26
Paikkakunta: Kotka

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä Ke Kesä 24, 2015 15:07

Kyllähän se kiire on päästä asumaan taloon. Olen kuullut muurahaisten hävittämisen olevan vaikeaa. Eristeistä löytyneet pesät on tuhottu. Missä murkut siellä kosteus. Kuivuneet rakenteet on häätänyt alivuokralaiset evakkoon onneksi. Baygon purkki tulee suhisemaan jatkossakin. Pesä tuhonnassa selkärangattomille tarkoitettu pitkäkestoinen myrkky on turvallista käyttää kun on hyvä tuuletus sen jälkeen. Itse olen käyttänyt jonkun verran kasvin tuholaisia vastaan. Myrkyt hajoaa auringon valossa parissa tunnissa eikä aiheuta myrkytystä nisäkkäille. Enemmän nyt huolestuttaa nuo rakennus virheet ja niiden korjaus. Onko kokemusta jollakin ryömintätilan siivouksen osto palveluista? Esim. Delete firmasta.
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä Ke Heinä 01, 2015 9:46

Remontti laajenee. Ei voida pitää enää pinta remonttina. Alapohja pitää uusia lähes kokonaan. Vasikat jääpi ja kaikki muu uusiksi. Rossin alla oli laudat lahonneet ja edellinen asukas oli korjannut sen laittamalla tuulensuoja levyn päälle korjaamatta lahovikoja. Nyt on laudoituksen ja tuulensuojalevyn väli homeessa ja litimärkä. Muhat on kuivat alapohjassa ja pohja laudat päältä osittain tuoreen puun värisiä ja alapuolelta mätöjä. Ongelmaa ei tosiaan voinut havaita ennen kuin on purkanut rakenteet.
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä La Heinä 18, 2015 13:29

vesikatto on uusittu ja on viimeistelyä vaille valmis. uusi laudoitus ja huopa. luulisi nyt kestävän jonkun vuoden. :-)
nyt odottelen ensi viikkoa kuumeisesti jotta päästään alapohjaa laittamaan. muha imurointiin tulee deleten auto apuun ja saamme kerralla siistiä jälkeä. sen jälkeen alkaa rossin purku ja ryömintätilan siivous orgaanisista jätteistä. kestääköhän vasikkoina 125*50 lankku jos laitan finnfoamin rossipohja eristeen alapohjaan? onko kellään kokemusta moisesta ratkaisusta? lattiasta tulee tiivis ja yhtenäinen sekä eloton. ei pitäisi olla sen jälkeen vedon tunnetta lattialla. pystyn nostamaan samalla lattiaa niin että eristeet tulevat täysin seinä eristeisiin kiinni.

kuvassa näkyy purettua lattiaa vessan ja eteisen alta. muhaa oli 40cm:ä paksusti. rossipohja oli niin heikko osittain että lapio meni läpi siitä. kuvassa oleva sotku on tahallaan tehty kuvausta varten, jotta näkee kuinka homeessa on kaikki alapohjassa on. :wink: muhaa tosiaan ei voi lapioda kun pohja ei kestä, enkä halua pudottaa sitä ryömintä tilaankaan. imurointi jää ainoaksi vaihtoehdoksi. lapseni oli kaverina ihmettelemässä mitä iskä touhuaa. :-D
Kuva

tässä kuvaa vesikatosta. lankut piti uusia piipun viereltä.
Kuva

siinä syntyy uutta kattoa. :-)
Kuva

laittelen taas lisää kunhan kerkeän :)
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä La Elo 01, 2015 19:00

projektti etenee suunnitelmien mukaan. ne on muuttuneet matkanvarrella useaan otteeseen. osin siitä syystä etten tiedä kaikkea, miten tulisi toimia ja osin uudelleen priorisoinnista. tässähän sitä oppii pikkuhiljaa. lähi piiristäni löytyy rakennus alan ammattilaisia jotka neuvovat tarpeen tullen. LVI insinöörikin löytyy sukulaisista. muutenhan en olisi uskaltanut koko touhuun ryhtyäkkään.

nyt on muhat imuroitu imuautolla ja hintaa tuli n. 900€ per keikka. säästi kyllä itseltä sellaisen vaivan, jotta olen tyytyväinen, vaikka hintaa tuli. nyt alkaa maapinnan putsaus talon alta. eteisen alla ollut kuusenkanto on saatu pois ja lapio pelein kaivetaan, niin että lähtee kaikki orgaaninen aines pois. huh huh! täytyy sanoa tässä vaiheessa. parin neliön putsaus ja hiki on aivan sanoin kuvaamattoman runsas. enää ei ole kuin 68m2:ä jäljellä!! :-D kottikärryillä ramppia pitkin ulos. lapioida pitää n. 5cm:n kerros humusta joka on jätetty osalle alaa rakennus aikana. salaojitusta joudun harkitsemaan. maa on aika kosteaa talon alla. laitan n. 10cm:ä legasoraa, kunhan saan maanpinnan puhtaaksi. yläkerrassa on eristys hommat hyvää vauhtia valmistumassa ja ehkä elokuunaikana jo pintaa vaille valmis. sitten onkin aika alkaa tekemään pesutiloja ja keittiötä. lattiolle ajattelin laittaa harva laudoituksen ja väliin lattia lämitys letkut. havuvaneri päälle ja joko matto tai laminaatti. seiniin 5mm kyprokin vaakalaudoituksen päälle suoraan ilman koolia ja tasoite sekä maali pintaan. sähköt vedän sisäseiniin ja katto koolauksiin. tarvittaessa pinta vetona ulko seiniin. tämä sen takia ettei tarvitse koolata seiniä. hommat alkaa olemaan siinä vaiheessa ettei tarvi kun tehdä talo valmiiksi. aikaa on koko elämä :wink:

tällainen :lol:
Kuva

siistiä jälkeä tekivät! oispa ollutkin ilkeä sokkelo lapioida.
Kuva

injektoin alimmaisen laudan kohdalta urtsulla muhat kiinni ettei koko seinä tyhjene kun asentelen uusia lattia vasikoita. vaati vain harjottelua urtsun käyttö :lol: tuli aluksi laitettua runsaanlaisesti :oops:
Kuva

edit: lisätty kuvia
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä La Elo 01, 2015 20:27

yksi juttu on jäänyt ensi esittelyssä pois nimittäin hinta taso missä liikutaan. esittämälleni laskelmalle pankkiirin nauroi. ostin talon hintaan 25k:a euroja, jossa metsämaan arvoksi verottaja päätti 5k:a. metsää on 4,5ha:a eli varainsiirto veroja jouduin maksamaan 3,5ha:ta. kyseessä on siis ensiasunto. remontti budjetti on huikeat 15k joka nyt ei riitä, koska remontti on laajetunut. nyt remontti arvio likkuu jossain 35k tienoilla. eli 20k joudun hakemaan lisää lainaa kun asennan kunnallisen viemäröinnin ja maalämmön. haaveissa on myös LTO ilmanvaihto koneisto.
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä To Elo 06, 2015 11:49

nyt koitti se päivä, että päästään rakentantamaan todenteolla. kaikki uudet lattiatarpeet on saatu tontille. ryömintätila on siivottu ja tänään laitan legasoraa maanpintaan n. 5cm:n kerroksen. uudet vasikat paikoilleen, viemäröinti, rossipohja finnfoam, harvalaudoitus, lattialämpöputki, havuvaneri jne... veljeni sähköalan ammattilainen alkaa asentamaan uudet sähköt.
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä To Syys 03, 2015 20:51

Alakerran lattia alkaa pikkuhiljaa valmistua. Viemärin tuuletus putken ratkaisua pitää vielä pohtia. Pesutilojen lattian eristäminen on vielä siitä syystä vaiheissa. Ajattelin vetää sen väliseinän sisällä vesikanton läpi asti. viemäröinti onkin tuonut eniten päänvaiva, mutta on lyötynyt ratkasut aina. sähköt yritän saada ensi viikon aikana kytkettyä mittakeskukseen. keittiö pitäisi kanssa saada ensi viikon aikana valmiiksi. Keittiö onkin jo hyvällä mallilla. Keittiön lattiaan tarvitsee enää lattialämmitys putket ja vaneri. sitten päästään jo kalusteet asentamaan. seinien tasoitus ja maalaus sekä katon panelointi. viimeiseksi laminaatti lattian pintaan ja valmista tulee. :-D

poikittais tuki. vaikka jänne väli on vain 4m:ä niin laitoin keskelle lisätukea varmuuden vuoksi. kuvassa vasemmalla menee keittiö viemäri putki. eristeenä on mustaa solumuovi eristettä. se on elastinen materiaali ja oli helppo asentaa lypsämällä putken päälle.
Kuva

kuvaa ryömintä tilasta. siistiä jälkeä vaikka itse sanonkin. :-D
Kuva

ongelmallinen paikka. viemärin ylinpään haaraan olisi tarkoitus asentaa katolle menevä ilmaputki. eristeeseen joutuu kaivamaan kourun ja jää herkästi kylmäsilta.
Kuva

keitiön lattiaa. harvalaudoituksen väliin tulee laittia lämmitys putket 300mm välein. saneeraus kyprokkia en laittanut vielä, kun ainoastaan kalusteiden taakse jääviin seiniin, koska keittiö kalusteet on jo ostettu ja pitää saada pikaisesti paikalleen. ei ole varastointi tiloja. :oops:
Kuva
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Re: RTM vm.58

ViestiKirjoittaja puumies päivämäärä Ke Marras 18, 2015 16:32

projekti etenee, mutta hitaasti. Laitampa muutaman kuvan taas.

Yläkerran eristystä.
Kuva

Kuva

Keittiön tämän hetkinen tilanne.
Kuva

Kuva

Wc:n, pesuhuoneen ja saunan runko.
Kuva
puumies
Jäsen
Jäsen
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe Touko 29, 2015 14:46
Paikkakunta: kemi

Seuraava

Palaa alueelle Projektit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa